fredag 30 oktober 2009

Fler ugglor


Jag har först nu blivit riktigt förtjust i uggletygerna. De har ju figurerat på sybloggarna väldigt länge och jag har tidigare inte tyckt att de verkar vara ngt att ha. Tänk vad fel man kan ha :) Dessa i lycra är verkligen superbra att sy i och motivet är helt underbart. Nåja, lillebror har i alla fall fått en tröja med bruna ugglor, bruna stickningar och bruna kantband. Vågat färgval va?...

torsdag 29 oktober 2009

Flodhästar


Lillebror har fått en flodhästtröja.
Har blivit lite förtjust i flodhästarna, som jag flera gånger sett på olika bloggar. Köpte därför lite grann på Jofotex i förra veckan. Har inte riktigt bestämt mig för om detta är en pyjamaströja eller inte (vad är egentligen skillnaden?)

Det blev bruna kantband gjort med min bandkantare, bruna sömmar och muddar i orange (mest för att jag inte hade brun hemma).

Måste säga att bandkantaren är den bästa pryl jag köpt. Det blir sååå poffsigt resultat! Har numera aldrig mudd i halsen (om den inte är v-ringad), eftersom jag tycker att det ser "hemmagjort" ut. Interlock och muddväv blir super med bandkantaren. Har inte alls fått till det med lycra eftersom det bara krullar sig. Gav upp med det ganska omgående. Har inget tålamod alls med sådant. Om ngn som läser detta får till det snyggt med bomul/lycra tyger är jag väldigt intresserad av att få veta hur ni gör!

På bilden står lillebror och speglar sig. Det gör han alltid när han tycker att han är extra fin. Tyvärr är det inte flodhästtröjan han tittar på... :)

onsdag 28 oktober 2009

Lila elefanter


Lillasyster har fått en lila elefanttunika. Jag har valt rött på kantband och sömmar. Tycker att rött och lila är en fin kombo. Mönstret är samma som jag använt till nattlinnen tidigare. Har bara ritat det lite smalare och utsvängt nertill. Hon verkar gilla den trots att den är lila. Allt ska vara rosa om hon får bestämma. Ju mer rosa desto bättre är hennes devis.. :)

Fler sovande ugglor


Sydde ett ugglenattlinne till storasyster också igår kväll. (Vilken tidsvinst det var att helt sluta titta på TV!) Nu har tjejerna varsitt. Tycker att det ser sött ut när de har matchande nattlinnen :) Denna gång använde jag det bruna uggletyget från Jofotex, bruna kantband från Jny och bruna bakvända trippelsömmar. Tycker att ugglorna är så söta som nattkläder eftersom den största blundar.

tisdag 27 oktober 2009

Biltröja


Har gjort några tröjor till lillebror. Han är helt biltokig, så i väntan på fina biltyger fick jag hitta på ngt eget. Denna tröja är gjord i mörkblå stretchfrotté från Jofotex. Skönt material nu när det börjar bli lite kallare. Har använt mörkblå mudd till ärmslut och halsringning och till sist strök jag på en brandbil. Lillebror blev superglad. Han går och speglar sig hela tiden för att kunna se bilen. Lyckat projekt med andra ord :)

måndag 26 oktober 2009

Gröna moln


De gröna molnen är min favorit bland molntygerna.

Har gjort en pyjamas till lillebror. Här kommer en bild på tröjan. Inga konstigheter egentligen, men allt krånglade denna gång av ngn anledning. Tror dessutom att byxorna blev för små. Hade lite för lite tyg kvar så jag minskade byxmönstret ganska rejält. Får se om de funkar.

Jag tycker att det blir superfäscht med vita kantband och muddar till molntygerna, även om det kanske är lite roligare med andra färger. Ska vara lite modigare i mina färgval nästa gång... :)

söndag 25 oktober 2009

Nattugglor


Lillasyster har fått ett till nattlinne. Denna gång valde hon lila ugglor. Bra val!
Jag kantade med lila muddväv i halsringningen och stickade ner raglansömmarna med den bakvända trippelsömmen. Fin detalj tycker jag. Mönstret är från det senaste numret av Ottobre liksom Molnnattlinnena i ett tidigare inlägg. Denna gången valde jag att strunta i sömnsmånen för lite smalare passform.
Godnatt från en nattuggla.

Praktisk trådhylla + nya tyger

Idag har jag besökt tygmekkat Jofotex :)
Det blev en del nya tyger. Kul! När barnen somnat ska jag sy. Har massor av ideér.
Måste även visa upp min nya "trådhylla" som är gjord av en slaktad stringhylla. Perfekt med lite bättre ordning.

lördag 24 oktober 2009

Sova med moln


Jag har inventerat barnens garderober och märkt att de är i stort behov av nattkläder. Kul när de verkligen "behöver" någonting (Det ordet kan knappast användas när det gäller klänningar, tunikor och tröjor...;))

Tjejerna valde varsitt molntyg och jag valde kantband och sömmar.

Mönstret till dessa nattlinnen är från det senaste numret av Ottobre. Valde att kanta med vitt i halsen och raglansömmarna är förstärkta med Babylockens bakvända trippelsöm. Har även använt den sömmen i ärmslut och fåll.

Härnäst på listan står pyjamas till lillebror.
Mina tyger börjar ta slut så imorgon blir det en liten tripp till Jofotex. Kul! Tyvärr har inte tågtyget kommit än, så man kan inte slå alla flugor i en smäll, men det kan inte hjälpas.... :)

fredag 23 oktober 2009

Gula elefanter


Här kommer bild på ännu en omlott som lillebror har fått. Denna gång är det Jofotex gula elefanter (de gula är mina favoriter) och till det Jnys bruna interlock. Riktigt fin brun.

Lillebror älskar fordon, och jag skulle bara önska att jag kunde hitta tyger med fordon i icke typiska killfärger. Tänk er cerise på grönt, lila på rött, brunt på rosa, lila på lime osv. Så snyggt!
Drömmen skulle vara om Småfolks tyger skulle säljas som metervara! :) (Då skulle jag aldrig mer behöva köpa kläder till lillebror.)

Om ngn kan tipsa om snygga fordonstyger blir jag glad!

torsdag 22 oktober 2009

Karamellklänningen och modell


Här kommer en bild på lillasyster i "karamellklänningen", se ett tidigare inlägg. Hon gillade den supermycket vilket var ett mycket gott betyg.

onsdag 21 oktober 2009

Röda moln


Idag bjuder jag på en bild av en stolt lillasyster i röda moln.
Hon har själv valt de lila muddarna. Snyggt med lila och rött!
Detta är inte en klänning, utan kjol och tröja.

Klänningen i förra inlägget blev förresten en riktig karamell till sist.
Det var nära att den hamnade i soporna många gånger.. Brukar inte ha speciellt mkt tålamod när det blir fel.

tisdag 20 oktober 2009

En riktig karamell...


....var det meningen att detta skulle bli....

Lillasyster är ännu inne i sin rosa period (när försvinner den?!) och väljer i princip alltid rosa. Så även denna gång. Hon önskade sig en rosa velourklänning med fickor. Passade på att bestämma själv hur fickorna skulle se ut för att tona ner allt rosa lite.

Där tog jag mig dock vatten över huvudet :( Det var verkligen supersvårt att få till fickorna. Har hållit på och sprättat flera gånger och tråcklade tom fast dem först (gör aldrig det annars) men resultatet blev ändå horribelt. Som ni ser på bilden drar tyget sig väldigt fult vid fickorna (det ser ännu värre ut i verkligheten) och det förstör hela klänningen.

Har en annan klänning här som jag ritade av och den ser helt perfekt ut, så bevisligen går det att få till. Får se om jag orkar göra om det en fjärde gång ngn annan dag....

Ville i alla fall visa klänningen eftersom jag verkligen gillade färgkombinationen.
Om någon har ett bra tips hur man gör för att tyget inte ska dra sig vid fickorna tas det tacksamt emot.

måndag 19 oktober 2009

Äppeltröja och liten modell

Här kommer en liten bild på äppeltröjan från ett
tidigare inlägg. Den satt som en smäck på söta lilla R. Kul!

söndag 18 oktober 2009

Velourtunika..

... till storasyster. Hon har som vanligt själv valt tygerna. Blev fin kombo. Perfekt med röda strumpbyxor till. Körde långa muddar i ärmarna och v-ringning i halsen. Får inte till v-ringningen helt perfekt tyvärr. Ser helt ok ut på, men tittar man lite närmare är det inte helt bra. Måste kolla upp hur man gör v-ringningar på rätt sätt. Detta var lite improviserat.
Velouren kommer från Jny (härlig färg!) och mudden har jag köpt från en monter på symässan (kommer ej ihåg hos vem)

Kaniner


Här kommer ännu en bild på en av lillebrors omlottröjor som jag gjorde för ngn vecka sedan. Denna gången har jag användt Jnys blå kaniner på naturvit bakgrund och till det valde jag röda kantband. Fin kombo tycker jag. Gillar verkligen denna modell. Han kommer att få ha omlottröjor tills han flyttar hemifrån stackarn..
Mönstret är ett modifierat ottobremönster. Jag har bland annat breddat den inre omlotten och sytt fast den i sidsömmen, så egentligen är det en "fuskomlott". Har även knyt, istf tryckknapp fram. Tycker att det är knytningen som gör hela tröjan. Lillebror är inte helt glad på den här bilden, men han är väldigt söt ändå :)

Fler apor och lejon

Svängde ihop ett aplinne till storasyster också. Hon valde det turkosa aptyget och jag kantade med rött. Även denna blev en fin kombo. Här kommer en liten bild på systrarna i sina nya aplinnen. De blev väldigt glada för dem. Poserar dock lite motvilligt... :)

lördag 17 oktober 2009

Apor och lejon

Har sytt ett linne med apor och lejon till lillasyster. Använde Jnys gröna aptyg och cerise interlock till kantbanden. Supersnygg färgkombo! (Vet att jag sett den i ngn blogg tidigare).
Jag fållade linnet med "bakvänd" dubbel kedjesöm. Tyckte att den blev lite väl nära kanten, så jag körde en till. Skulle först sprätta den ena, men det får bli dubbelt.

Slutresultatet blev helt OK men jag tycker alltid att det är ganska svårt att sy i tyger med lycra i. Tyget har en benägenhet att krulla sig. En annan sak jag alltid har stora problem med är när jag ska sy sömmar där ändarna är bandkantade, i detta fall ena axelsömmen. Hur gör ni för att få det snyggt? Det blir så himla tjockt (10 lager tyg) och om inte tråden går av så fastnar allt i pressarfoten osv. Sitter alltid och säger massor av fula ord här. Undrar om det finns ngn speciell pressarfot till detta. Måste nog undersöka den saken.

Bakelse

Denna lilla bakelse virkades i bilen på väg till Legoland i somras.
Perfekt bilsysselsättning! Har dammsugit nätet efter mönster på fler bakelser och hittat en hel del, så det kommer nog snart bli några fler. Mysigt att leka kondis här hemma.

Balettdansösen

Måste lägga in ännu en bild på en av många omlottröjor som jag sytt till lillebror. Denna gång är det gröna moln från Jny med bruna kantband. Gillar verkligen molntygerna! Har nästan någon meter av alla färgerna här hemma... hrm.
Lillebror skulle tvunget ha på sig storasysters tyllkjol som hon hade på senaste maskeraden där hon var balettdansös. Han gick runt i denna halva dagen och var väldigt stolt. Se hur han visade upp den när jag knäppte bilden :)

Lite tyg

Har ännu ingen egen syhörna utan sitter oftast vid köksbordet. Nu har jag lagt beslag på ett gammalt skåp som fått bli mitt tygskåp. Har fram tills nu haft mina tyger i olika plastpåsar och kartonger lite överallt (köket, källaren, vinden osv). Det är med andra ord en ganska lång startsträcka här innan man kan börja sy. Är väldigt trött på det... Ska se till att fixa en syhörna i gästrummet/arbetsrummet.
Tygerna kommer framförallt från Jny, Jofotex, Nea Nobelle och vår lokala tygaffär.
Färgglatt blev det :)

Tygfynd!

Jag har alltid varit helt grön av avund på många sybloggares fantastiska tygförråd. Hittar själv så gott som aldrig fina tyger till fyndpriser. Idag besökte jag en second hand butik i ett helt annat ärende och plötsligt låg dessa två fantastiska tyger bara framför ögonen på mig, till 50% rabatt dessutom. Tjohoo!

Fuskpolo

Det har blivit kallt här på mornarna. Då är det perfekt med en fuskpolo eftersom halsdukar är så knöliga för små barn. Testade att göra en. Randigt tyg från E-slöjd med kantband i samma tyg. Polon har använts två dagar nu och fyller helt klart sin funktion. Systrarna ska också få varsin när de bestämt sig för vilka färger de vill ha.
(Lillebror har stått på näsan på dagis stackarn. Ser mkt bättre ut nu än för några dagar sedan...)

Djungeltunika

Storasyster ville gärna ha en tunika i det nya fina djungeltyget.
Svängde ihop en. Har använt den fantastiska bandkantaren (världens bästa pryl) i hals, ärmslut och fåll. Funderade själv på om inte tyget kanske är lite för "barnsligt" för en 6-åring, men storasyster själv blev väldigt nöjd och har använt denna flitigt i skolan.
Djungeltyget kommer från Jny och kantbandet är orange E-slöjdinterlock som matchade giraffen perfekt :)

Hjärtklänning

Lillasyster "behövde" en ny klänning till dagisfotograferingen :)
Hon har valt både tyg och mudd själv. Fin kombination tycker jag.
Är alltid lite rädd för att trikåklänningar ska se ut som nattlinnen, därför valde jag att försöka mig på en v-ringning. Det blev även långa muddar i ärmslut och en synlig söm längst ner.
Är på det stora hela nöjd med resultatet.

Liten omlottröja.

Jag har fått dille på omlottröjor. Lillebror har fått 7 st i förra veckan...
Här kommer en liten i strl 62 som jag gjort till lilla Rut. Jag använde Mjukatygers äppeltyg och kantade den med chokladbrun interlock från Jny-design. Tycker själv att den blev ursöt.

onsdag 14 oktober 2009

Ny i bloggvärlden

För att skona vännerna på Facebook har jag skapat en syblogg där jag från och med nu kommer att lägga upp alla alster. Måste bara komma på hur detta fungerar först ... :)
Om detta blev rätt kommer här en bild på lillebror iförd en omlottröja i brunt med vita moln och vita kantband.