söndag 29 november 2009

Karameller!


Jag har äntligen sytt några babyhjälmar till butiken. De blev riktiga karameller. Min favorit är de gula elefanterna med bruna kantband. Vilken är din?

torsdag 26 november 2009

Tygängel!

Har alltid varit nästan grön av avund på många sybloggares fantastiska tyglager. Själv råkar jag aldrig springa på ett fint tyg som bara ligger och väntar på mig. Nu blir det andra bullar. Jag har fått en egen "tygängel". Titta vad hon kom med idag! Detta gjorde verkligen min dag! Tjohoo!

tisdag 24 november 2009

Flodhästar


Här kommer en liten bild på lillasyster i sitt gröna flodhästnattlinne som jag gjorde för ett tag sedan. Mönstret har jag använt flera gånger förut och det kommer från det senaste numret av Ottobre. Jag har blivit väldigt förtjust i kombinationen grönt och rosa, så det fick bli rosa kantband i hals och ärmslut. Lillasyster gillade den som tur var trots att 95 % av hennes garderob består av rosa i olika nyanser :)

måndag 23 november 2009

Ny tröjmodell


Jag har gjort en tröja till lillebror efter ett helt (för mig) nytt mönster. Detta är taget ut Ottobre 1-2009. Har dock ändrat fickan som skulle vara mitt på magen till två sidofickor.
Jag är inte helt nöjd med slutresultatet. För det första är storleken 92, men påminner mer om en 104:a. Och för det andra är halshålet alldeles för stort. Tror att jag ska komplettera med tryckknappar där kantbanden går omlott, så att det blir lite mindre. Bilden i tidningen på denna tröja var supersöt, men om det ska bli några fler såna här till lillebror, måste jag ändra mönstret ganska mycket.

söndag 22 november 2009

Ny tröja till febrig lillebror.


Passade på att pigga upp sjuka lillebror med en ny tröja :) Kunde inte låta bli att göra en sent igår kväll när alla sov och jag kunde sy i lugn och ro. Valde jofotex tågtyg i blått och vita kantband och stickningar. Jag tycker att den blev superfräsch och lillebror verkade gilla tågen.

lördag 21 november 2009

Färgglad tröja


Jag har blivit lite inspirerad av www.rafsen.se och gjort några tröjor till mig själv. Eftersom jag normalt endast använder mörka enfärgade tröjor känns detta ganska vågat... :) Får se om det blir en "hemmatröja". Känns i alla fall lite kul med en färgglad tröja i allra tråkigaste november...

torsdag 19 november 2009

Första beställningen!

Jag har fått min första "riktiga" beställning från en kund. Hon såg nattlinnena jag gjort till mina tjejer några sidor längre bak här i bloggen och beställde likadana till sina tvillingtjejer som är 2 år. Jag har varit suuuupernoga med dessa och resultatet blev väldigt bra. Hoppas att mamman och tjejerna blir nöjda. Lite nervöst är det faktiskt... :)

söndag 15 november 2009

Moln till mig

Brukar aldrig sy till mig själv, men härom dagen blev det en svart velourtröja och nu har jag precis sytt ett nattlinne. Valde gröna moln (min favorit) med rosa kantband i hals och ärmslut. Lite kul färgkombo tycker jag (har sett samma i flera andra sybloggar).
Denna skulle kanske kunna användas som strandklänning också. Beach 2010... :)

Bjuder på en (oretuscherad) bild på mig iförd mitt nya nattlinne. Kommer att sova som på moln..

Prickig tröja

Jag har varit ganska produktiv i helgen. Har bestämt mig för att bara ge mjuka julklappar i år, så det har blivit en hel del sådana. Tyvärr vågar jag inte visa upp dem i bloggen ifall mottagarna råkar kika in... Denna tröja till lillasyster är inte en julklapp så den är "safe" att visa.

Jag tror att tyget är köpt på Jofotex för ngt år sedan, men jag är inte helt säker eftersom jag bytt till mig det. Det jag vet är i alla fall att det danska märket Drappa Dot använde sig av det för flera år sedan i deras baskollektion. Det fanns då i alla färger och vi har både turkosa och bruna prickar här hemma.

Jag använde lila kantband i hals och ärmslut. Numera tycker lillasyster nämligen att lila är "tillräckligt rosa".

fredag 13 november 2009

Jumpsuit in action


Här kommer några bilder där man ser hur jumpsuiten ser ut på.

Detta var för övrigt lillebrors dagisoutfit idag. Tröjan, en vit omlott med mörkblå stickningar och randigt kantband, är ett "obloggat" alster som passade bra till.

Ha en trevlig helg!

torsdag 12 november 2009

Jumpsuit


Jag har sytt en jumpsuit till lillebror. Valde marinblå stretchfrotté och mörkblå kantband till halslinning, ärmhål och fuskfickor. Tänkte först stryka fast ett rött hjärta på bröstet, men jag tror att jag väntar med det. Provar så här först ett tag. Lillebror har så enormt mycket mönstrade kläder så det känns som om det behövs lite enfärgat också.
I benslut har jag trätt i en smal resår och jag ställde också ut byxan en aning för lite "pös" nertill. Mönstret är taget från det senaste numret av Ottobre.

Har märkt att jag lätt snöar in på olika plagg, så denna gång tänkte jag prova ngt helt "nytt". Har tex aldrig sytt i ett blixtlås förr och det var inte så svårt som jag inbillade mig. Det blev faktiskt helt ok till slut (efter en hel del sprättande...) Ska försöka få till en live bild någon dag så att ni får se hur jumpsuiten ser ut på. Det blev supersnyggt med en röd/vit/blå randig ribbad tröja till! :)

onsdag 11 november 2009

Mönsterbok


Har äntligen kommit över Elsebeth Gynter & Bjarne Solbergs bok Barnkäder 0-4 år (fritt översatt från danska) Trodde inte att den fanns att köpa, förutom på tradera och i antikvariat. Fantastiskt! Vilka härliga mönster! Jag älskar den här stilen. Kan nästan inte välja vad jag ska göra först... Måste nog bli denna underbara skjorta. Lillebror kommer att bli ännu sötare än vanligt i den! :)

tisdag 10 november 2009

Prickig kjol

Jag har sytt varsin kjol till tjejerna av det sista av de prickiga tygerna jag köpte på Jofotex för ngn vecka sedan. Lillasyster fick en cerise med lila prickar och storasyster fick denna i cerise med röda prickar. Nu har de varsin tunika och varsin kjol i de härliga prickiga tygerna som tyvärr är helt slut. Tur att Jofotex öppnat nätbutik...

söndag 8 november 2009

Prickig velourtunika


Jag har varit väldigt produktiv i helgen. (Mormor är här.)
Storasyster har fått en velourtunika. Ritade mönstret själv, och den blev tyvärr i minsta laget. Tur att lillasyster kan få den när den blivit för liten!
Den prickiga velouren, rosa med lila prickar, kommer från Jofotex. Jag satte resår i ärmslut och hals och ärmarna är lite utställda för ett "pösigt" intryck.
Storasyster blev nöjd med tunikan och hon sa att hon ska ha den till skolan imorgon.
Lyckat projekt med andra ord :)

lördag 7 november 2009

Småfolkinspirerad klänning

Lillasyster har fått en velourklänning. Småfolk, som för övrigt är mitt favoritmärke, har en liknande som jag inspirerats av. (Har skapat en liten inspirationsmapp på datorn där jag samlat en massa härliga klänningar som jag vill göra.) Tanken var egentligen att klänningen skulle kantas med orange velour. Men det blev tyvärr inte alls som jag tänkt mig, så jag var tvungen att sprätta :(

Det fick bli muddväv istället. Hade ingen orange muddväv hemma, så det blev kanter i cerise. Helt ok, men orange hade varit snäppet bättre.

Klänningen satt mycket bra på lillasyster, som blev väldigt nöjd. Hon har en kattröja från Småfolk i exakt samma färger (+ rosa) som var superschysst ihop med denna klänning.

Den lila velouren kommer från Jofotex och muddväven är från MG tyger.

torsdag 5 november 2009

Tågtröja


Har gjort en till tågtröja till lillebror. Denna gången i gult och grönt. Det blev vita kantband i hals och ärmslut. Ville egentligen ha brunt, men jag hade glömt de bruna trådrullarna på jobbet.

Valde mellan vitt och rött och det blev vitt till slut. Snyggt! Men jag tror det skulle ha varit ännu snyggare med chokladbrunt... Lillebror blir lite blek i dessa färger.

Denna tröja måste ha varit rekord i snabbsömnad. Började alldeles försent. Borde egentligen ha sovit istället. Det tog bara 15 minuter att göra den, från tillklippning till färdig tröja. Ingenting krånglade med andra ord!

onsdag 4 november 2009

Kittykjolar


Har sytt varsin Kittykjol till tjejerna. De blev superglada. De är inte speciellt bortskämda med Kittykläder eftersom jag normalt inte köper det till dem.
Tyget, en riktigt fluffig fleece, är köpt på en lokal affär och mudden kommer från Jofotex. Ellilo hade en likadan på sin blogg för en dryg vecka sedan och jag har i princip plagierat den :)
Ser framför mig chokladbruna strumpbyxor och en enfärgad tröja i turkos, gult eller brunt till denna kjol. Snyggt!

tisdag 3 november 2009

Landskapströja


Idag bjuder jag på en bild på lillebror i en landskapströja som jag sydde till honom för ett tag sedan. Gillar verkligen detta tyg. Har även samma mönster på gardinerna i lekrummet.
Tyget är från Jofotex och det röda kantbandet är interlock från Jny.
Som ni ser försöker lillebror sätta på Tv:n. Komiskt att han har snappat upp hur man gör... :)

måndag 2 november 2009

Blå flodhästar


Storasysters favoritfärger är sedan en tid tillbaka blått och brunt.
Sydde ännu ett nattlinne till henne härom kvällen. Hon valde allt själv. Det blev blå flodhästar med bruna kantband och bruna sömmar. Tjusigt!

Märker att jag snöat in lite på nattlinnen. Har ännu ett som är "obloggat", men efter det har vi nog tillräckligt med nattlinnen, om inte lillebror också ska få ngt förstås.

söndag 1 november 2009

Tågtröja till lillebror


Nu har jag också köpt tågtyg från Jofotex. Måste vara värsta ruschen där. Tog lite grann av alla färgerna eftersom jag inte sett dem live. Den jag trodde jag skulle tycka mest om (brun/orange) tyckte jag minst om.. Tror den gul/gröna var snyggast.

Gjorde först en tröja av det "sämsta" tyget (så kan det bara bli bättre :)). Valde sömmar och kantband i orange.
Denna gång krånglade min trippelsöm något enormt. Jag har hållit på och sprättat den senaste timmen... Var väldigt nära att slänga denna tröja, men slutresultatet blev ganska OK i alla fall. Det var svårt att få till rätt färger på bilden. Ni får nöja er med denna.