tisdag 30 mars 2010

Vårjacka nr 3


Nu har lillebror också fått en ny vårjacka. Denna gång valde jag mörkt chokladbrun manchester från Stoff och Stil och detaljer i orange och turkos. Är så förtjust i Småfolks äpplen så jag slaktade ett babylakan :) Hade allra helst velat ha orange mudd och blixtlås, men jag hittade varken eller i perfekt matchning, så det fick bli brunt. Lillebrors jacka fick också en huva. Den är fodrad med äppeltyget. Jag satte lite resår i midjan bak för bättre passform. Den syns knappt på bilden men är där :)

Jackan är fodrad med brun fleece och har dolda bruna muddar i ärmarna. Nu är vi rustade för vår! :)

Slänger också in en bild på hur syrum/gästrum/kontor-bygget fortskrider. Väggarna är nu tilläggsisolerade och elen är dragen.

söndag 28 mars 2010

"Före"


Gissa vad detta ska bli?!
Jo, min alldeles egna syhörna! Ska bli helt fantastiskt att få en helt egen plats och slippa sprida ut sig i hela köket. Jag lägger upp en "efter" bild när denna plats är färdig. Känns 100 ggr bättre än julafton :)

söndag 21 mars 2010

Test


Föll för detta härliga prickiga tyg i MG-tygers monter på syfestivalen. Tänkte redan då att det skulle vara snyggt ihop med svart. Testade kantning i sömmarna mellan fram/bakstycke och ärmar och det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Som ni säkert ser på bilden drar sig tyget väldigt mkt där. Tror att kantbandet är alldeles för tjockt jämfört med tygets tjocklek. Skulle säkert också vara snyggare om man gjorde en tröja med raglanskärning och riktiga paspoaler (och inte bandkanting som jag gjort...). Hur syr man paspoaler egentligen? Skulle vilja testa men jag vet inte hur man gör. Ngn som vet?

Storleksmiss


Det var så vårigt och härligt här igår så jag blev helt inspirerad att sy en solkeps. Denna var egentligen tänkt till lillebror, men passar storasyster bättre... Hrm, förstår inte hur det kunde gå så illa... Utgick från ett gratismönster från Ottobre som jag ändrade till en keps. Har lite resår bak för bättre passform. Får göra en till lite mindre någon annan gång.

onsdag 17 mars 2010

Limetåg

Det blev visst ännu en Tshirt till lillebrors vårgarderob!.. Denna gång testade jag en annorlunda skärning, som jag sett på andra sybloggar. Det blev en trevlig detalj. Ursprungsmönstret är Ottobre creatives tröjmönster. Storlek 98 faktiskt (till en grabb på drygt 1,5 år!).

Här kommer en bild på min lilla modell. Tror faktiskt att han och den minsta storasystern kan ha samma tröjor. (Det skiljer 3 år mellan dem..)

Lekrummet




Här kommer lite bilder på barnens lekrum. Egentligen är detta framförallt en syblogg, men eftersom det är flera som frågat och vi fixat lekrummet själva så får dessa bilder vara med. Ni kanske känner igen gardintyget också (?) :)

Lekrummet har varit färdigt i drygt ett år nu. Tyvärr hittade jag inga bilder på hur rummet såg ut innan och det är lite synd eftersom förändringen är helt enorm. Min man har snickat bordet, den gröna förvaringsmöbeln, leksaklådorna och dockteatern. Jag ska ännu fixa lite sittpuffar att ha runt bordet. De blir av brunt tyg med vita hjärtan. (Orginal 70-tal som jag fyndade för 39 kr metern på Sundbybergs textilcentrum när vi nästan bodde granne med det.)
De gamla skolbänkarna är från farmor och farfar. Tapeterna har jag köpt på tapetorama för länge sedan eftersom jag inte kunde motstå dem. Utbyggnaden där svarta tavlan sitter är min walk-in closet :)

tisdag 16 mars 2010

Dagens bästa!


Storasyster har tappat sin 4:e tand. Denna gången skrev hon ett litet meddelande till tandfen. Måste säga att det var väldigt kreativt. Det kanske tandfen också tycker...

måndag 15 mars 2010

Baby lock evolvé?

Hörni sybloggare, vilka av er har en Baby lock evolvé? Tänkte att man kunde starta en liten "evolvégrupp". Perfekt att ha när man har maskintips och maskintrassel!
Den som vill vara med får gärna höra av sig till mig. Skulle vara kul om vi blev några stycken!

För att detta inlägg inte ska bli för trist, slänger jag in en bild på storasyster i sin nya klänning. Detta är en "köpeklänning". Fick frångå mitt klädesköpstopp för jag tycker att den är så fin (man kanske skulle ha kunnat fixa en egen liknande.... hrm nåja..)

söndag 14 mars 2010

Vi vill ha vår!

















lördag 13 mars 2010

Vårjacka nr 2...



... är äntligen färdig! :)
Det har blivit en hel del sena nätter med detta projekt. Och många svordomar..... Men skam den som ger sig och jag måste säga att jag är ganska stolt nu när den är färdig! :)

Detta är alltså storasysters vårjacka. Hon valde det lila manchestertyget jag köpte på syfestivalen. Jag har sedan länge haft lite äppeltyg i gömmorna och det kom väl till pass nu. Ville inte att jackorna skulle bli alltför lika så förutom färgerna är också fickorna annorlunda. Applikationen på ryggen blev ett äpple denna gång. I övrigt är de gjorda på samma sätt. Dolda muddar och fleecefoder. Lägger upp lite livebilder imorgon. Jackorna matchar tjejernas nya vårskor alldeles förträffligt bra och det var också meningen :) Nu får det gärna bli vår!

Är lite sugen på att göra en jacka till lillebror också. Har redan utseendet klart i huvudet. Får se om det finns tid. Han har ju redan en superfin som jag bytt till mig, se här.

torsdag 11 mars 2010

Actionbilder

Här kommer några livebilder på lillasyster i sin nya vårjacka. Hon var inte helt villig att vara med på bild, men det syns i alla fall hur den sitter. Grämer mig lite för att den sitter så "precis". Ingen växtmån där inte... (Hon knölade också in klänningen under...) Fägerna är verkligen underbara på henne.

måndag 8 mars 2010

Vårjacka nr 1

Äntligen har jag färdigställt mitt livs första jacka! Har blivit så inspirerad av alla fina jackor på olika bloggar och tänkte att jag skulle försöka mig på att göra vårjackor till tjejerna. Köpte tyg på syfestivalen och har funderat lite på vilken modell och vilka detaljer jag skulle göra. Denna röda är till lillasyster. Tack och lov valde de varsitt tyg! (annars skulle det blivit lite problem...)

Ursprungsmönstret kommer från Elsebeth Gynthers bok. Har ändrat det lite grann. Tänkte först göra huva för att det är så fint, men ändrade mig eftersom det är lite opraktiskt. Inte för att detta är en "trädklättrarjacka" direkt, men vill minimera risken för strypning.

Jackan är fodrad med brun fleece och har dolda bruna muddar i ärmarna. Gjorde en applikation i form av ett träd på ryggen för lite piffning. Jackan sitter superbra på lillasyster. Kunde kanske ha varit en aningens större, men den är inte för liten. Lägger upp lite livebilder när jag har hunnit färdigt med den andra jackan, som blir lila.

Detaljbild på dold mudd

lördag 6 mars 2010

Problem...

Jag har ett litet problem... Sedan lillebror fick den gröna fordonströjan, se två inlägg nedanför detta, har han vägrat ta av sig den. Han sover med den och ska ha den på sig direkt på morgonen. Jag har fått ta av honom den när han somnat och tvättat den på natten... Det är naturligtvis väldigt gott betyg för tröjan (han skriker som en stucken gris när jag försöker sätta på honom någonting annat), men tråkigt eftersom han har ganska många andra fina tröjor..

Hade även lite blått fordonstyg så nu har jag fixat en till favorittröja så att han har ngn att byta med. Valde rött kantband, muddväv från en lokal affär, till detta blå tyg och det blev riktigt snyggt till tycker jag. Det blev ett litet sprund igen :) Fortsatte på vårtemat, därav de korta ärmarna.

Och här kommer också en bild på min lilla modell alldeles innan läggdags. Så här glad blir man med ny fordonströja!


måndag 1 mars 2010

T-shirt


Jag har börjat sy vår och sommarkläder till mina barn.

Först ut är en t-shirt till lillebror. Tog ett vanligt tröjmönster (Ottobre creative) och kapade ärmarna. Nästa gång får ärmarna lov att bli lite vidare för dessa blev lite väl tajta, men annars blev det bra. Är så förtjust i tågtyget så det fick bli brunt tågtyg. Kantade med samma tyg. På ärmarna körde jag tyget åt fel håll så att man fick lite dekorationssömmar. I halsen fixade jag ett sprund igen. Tycker att det blir snyggt. Sömmen i halsen blev jag inte nöjd med, men när jag upptäckte det hade jag redan satt dit en tryckknapp så det fick vara. Förhoppningsvis ser ingen annan än jag det....

Det är i alla fall kul att sy ngt som barnen verkligen behöver! Jag har flera projekt på gång här parallellt.