torsdag 29 april 2010

Smultronhättor

Här kommer bild på en liten beställning. Sommarhättor till två små tjejer. Och vad passar bättre än smultrontyg? Hoppas att beställaren också tycker det! Jag är inte så van att sy på beställning så det är alltid lite nervöst.

onsdag 21 april 2010

Klövertyg!

Har äntligen fått hem lite fint klövertyg. Schenker har stulat igen... :(
Köpte gult och blått i både interlock och vävt tyg. Trodde att jag skulle gilla det gula bäst, men det blåa var tom snäppet finare. Det fick bli en snabb tshirt till lillebror. Testade först med att bandkanta med samma tyg för jag tycker att det ser så schysst ut, men halshålet blev alldeles för slappt och fult så det fick bli vitt istället. Synd att detta tyg inte är i bomull/lycra för då skulle jag kunna köpa hur mkt som helst... Är inte så förtjust i interlock, men trycket är helt i min smak så jag var tvungen att köpa i alla fall.

Har även börjat med ett helt litet gäng mössor eftersom de flesta jag sydde sist har gått åt. Vad mkt härliga tyger det finns nu om man jämför med för några år sedan. Kul!

måndag 19 april 2010

Äntligen...

..har min fordonsbeställning kommit. Har väntat lääänge på den. Och så var ett av tygerna restat. 2 veckor till att vänta... Tråkigt!
Gjorde i alla fall en mössa till lillasyster ganska omgående. Det är planeringsdag på dagis idag och vi har varit ute och blåst såpbubblor. Lyxigt!

söndag 18 april 2010

Stjärnor på en stjärna

Här är min mellanstjärna i en ny stjärntröja. Hon har själv valt tyget och blev väldigt nöjd med resultatet. Härligt!
Notera hennes underbara collage i bakgrunden. Det hade temat flärd. Vi har MÅNGA liknande konstverk som pryder väggarna här. Jag gillar dem :)

lördag 17 april 2010

Molnbrallor

Jag har gjort ett par molnbrallor i velour på beställning. Det händer inte speciellt ofta. Jag fick några mått av beställarens mamma och dessa brallor är gjorda efter dem. Första gången som jag ritar ett mönster från ingenting. Får verkligen hoppas att de passar och uppfyller förväntningarna!
Detta är lite som att vara konsult igen...

tisdag 13 april 2010

Lekrummet

Efter att jag gjorde att litet inlägg om barnens lekrum på bloggen hamnade det här. Roligt!
Det har nog aldrig varit så välstädat förut.... :)

lördag 10 april 2010

Dregelscarfs

Jag har sytt ett helt gäng dregelscarfs. De säljer väldigt bra i butiken och ser trevliga ut när de hänger där. Lyckades bara fånga de jag har kvar hemma på bild eftersom jag inte tänkte på att fota de andra. Min favorit är den längst upp till vänster.

Vi är bjudna på bröllop snart och jag hade tänkt försöka mig på att sy en klänning att ha på mig. Är väldigt förtjust i Rinos prästkrageklänningar och måste nog försöka mig på någonting likanade. Får se vad det blir av det... Känns lite som ett ganska omöjligt projekt.

torsdag 8 april 2010

Ugglor till en fröken

Min mor fyller år idag. Hon nämnde en gång för länge sedan när hon såg uggletyget att det skulle vara kul att ha en uggletröja eftersom hennes förskoleavdelning heter "ugglan".

Nu har jag svängt ihop en uggletröja som hon kan ha på sig på jobbet. Det får bli en födelsedagspresent från oss. Ska bli kul att höra barnens reaktioner!

Här kommer också en bild på bygget. Nu är allt gipsat och spacklat. Vi har börjat fundera på hur vi ska inreda rummet. Tror kanske att det är en annan hörna som får bli syhörnan, men eftersom bilderna varit på denna hörna får det bli så nu också :)

söndag 4 april 2010

"Småfolkbyxor"



Som ni kanske märker är jag väldigt förtjust i Småfolk. Tycker att de har sååå schysst stil på sina kläder. Har gjort ett par "Småfolkbrallor" till lillebror. De är gjorda i samma mörkbruna manchestertyg som jackan i inlägget nedan. Valde att göra detaljerna i turkos. Byxan är inte riktigt lika bylsig som Småfolks brallor är eftersom jag gillar lite tajtare passform.
Blev grymt nöjd med resultatet och de sitter verkligen som en smäck på lillebror. Det blir definitivt fler likadana byxor. I alla möjliga olika färger! Billigt blev det också, i alla fall om man jämför med Småfolks priser... De tar 525 kr för i princip identiska byxor. Detta tyg kostade 64 kr metern, och det gick inte åt en hel meter :)