söndag 25 juli 2010

Tråkigt

Jag sydde ett regnskydd till min granne som tack för lånet av hennes cykel. Nu har det stått ute i duggregn i drygt ett dygn och titta hur skyddet ser ut!! Inbillade mig att vaxduk skulle tåla regn, men det verkar dessvärre inte vara så (??) Och jag har inte ens hunnit ge bort det... Riktigt supertråkigt :( Var tvungen att göra ett litet test igen så jag lade en liten bit av vaxduken i ett glas med vatten och efter drygt en timme hade tyget ändrat färg helt!

Såg att de säljer ganska exakt likadana sadelskydd på Design Torget. (I alla fall samma tyg). Jag förmodar att tillverkaren inte hunnit testa sin produkt själv. Antar att kunderna inte blir speciellt nöjda...

Symaskinsskydd

Gjorde ett enkelt symaskinsskydd häromdagen. Fick idén från en annan syblogg. Vilken kommer jag inte ihåg längre. Bra idé i alla fall! Tänk att man inte gjort ett sånt här tidigare.
Mycket trevligare att titta på än det trasiga plastskyddet....

Vaxduken kommer från Stoff och Stil. Har detta blomtyg i alla färgställningar. Gillar verkligen mönstret. Känns väldigt retro :)

Jag tycker alltid att det är knepigt att sy i vaxduk. Tyget löper inte alls och det blir inte speciellt snygga stygn :( Finns det ngt trix?

lördag 24 juli 2010

Ikeaduk


Tack för förslagen på fina tyger i inlägget nedan! Har hittat lite Amy Butler tyger här och de är ju helt fantastiska :) Måste testa ett sådant! Problemet blir bara att välja vilket...

Var tvungen att sy en klänning från min nya bok. Det är ju bra att testsy lite innan man sätter saxen i fina tyger... Hittade en gammal Ikeaduk i skåpet som jag inte använt på tio år och den blev ett perfekt testtyg. Är inte helt nöjd med modellen eftersom det inte blev snyggt över bysten. Måste försöka fixa till det på något sätt annars kommer jag aldrig att använda denna klänning. Gillar egentligen inte modeller där man inte kan ha BH under, men jag inbillar mig att denna skulle vara snygg i höst med en svart polotröja under (och svarta strumpbyxor till)

Var?

Jag var bara tvungen att köpa denna fantastiska bok från Yoshiko Tsukiori, efter att ha sett ett jättefint alster på en annan syblogg. Boken är på finska, men det spelar inte så stor roll.
Nu till min fråga: Var köper man fina tyger till vuxna??! Typ liknande som på bilden ovan. Jag är jättetacksam för alla tips jag kan få!
Jag vill bara sy alla kläder i denna bok men allt faller på att jag inte har några tyger (trots att skåpen är fulla med tyg finns det inte ett enda som funkar till mönstren i denna bok....)

När jag har 100 fasta följare kör jag en liten Give away!

fredag 23 juli 2010

Tillbaka från Visingsö.






Vi har haft en helt fantastiskt härlig cykelsemester på Visingsö! Glada barn, kanonväder och fina miljöer. Packcykeln funkade superbra. Vi var först lite oroliga att den inte skulle hålla måttet.. Det blir helt klart cykelsemester med den nästa sommar igen.

lördag 17 juli 2010

Hjärtskjorta

Lillebror har fått en till skjorta! Denna gång med slitsar nertill och knäppning i halsen. Tyget kommer från by Graziela och jag tycker att det blev snyggt med brunt kantband till.
Snart är han helt rustad för semester :)

Sadelskydd

Nu är sadelskyddet färdigt!

fredag 16 juli 2010

Packcykel!


Min man har gjort om min gamla cykel! Är det inte fantastisk?! :)
Mkt bättre än Christianiacykeln eftersom denna väger mkt mindre (strukturen är väldigt optimerad) och de främre hjulen svänger. Man kan lassa på 150 kg (men det gäller ju att orka trampa också...)

Denna ska med ut på vår cykelsemester. Rymmer gott och väl två trötta barn och lite packning. Tanken är att storasyster cyklar själv så länge hon orkar och sedan lassar vi upp hennes cykel och henne på packcykeln och då får lillasyster eller lillebror åka på cykelsitsen, som också ska med. Jag ser framför mig när de sitter och läser Bamsetidningar för varandra..

Det verkar som om det blir regn nästa vecka, så vi får packa med oss regnkläder eftersom jag inte hunnit färdigt med kapellet. Håller som bäst på med ett sadelskydd som ska skydda sadeln jag fick på vår bröllopsårsdag :)

Det ska bli en fröjd att få använda denna cykel! Återkommer med lite bilder från vår semester.

Sommarskjorta

Jag håller på att sy lite sommarkläder till barnen inför vår cykelsemester. Här är en söt sommarskjorta till lillebror. Han blev väldigt förtjust i den och jag tycker att mönstret är helt fantastiskt! Matchar bra med solhatten också :) Skönt med bomullsskjortor nu när det är så varmt och bra solskydd!

Mönstret kommer från Gynters bok. Storleken är 2 år. Jag måste nog bredda mönstret lite under armarna nästa gång för den blev nästan lite för tajt (men den funkar som ni ser).

måndag 12 juli 2010

"Partytop"!



Jag har rensat i min garderob och insett att jag var ganska oekonomisk under studietiden. Har hittat en hel del "partytoppar" och alla är svarta och de flesta är från French Connection (!)
De har visserligen hållit ganska länge, eftersom jag fortfarande använder dem (även om jag inte går på "partyn" speciellt ofta.. :))

Fick för mig att jag skulle testa sy en och det var enkelt och superkul! Och den blev ganska bra. Skulle faktiskt lika gärna kunna vara en "French Connection". Tänk om jag hade sytt på den tiden... Vad billigt man skulle ha kommit undan :)

Jag har använt rullfåll till samtliga kanter och sedan har jag sytt med smocktråd runt halsringningen och ärmar.

söndag 11 juli 2010

Syrummet!



Nu är syrummet nästan helt färdigt! Det är lite som ska till ännu, men jag måste passa på att lägga upp en bild innan det blir för stökigt.... :)

lördag 10 juli 2010

Tapet

Det blir inte speciellt mycket sytt nu. Så mkt annat på G :)
Passar på att visa en liten bild på tapeten som ska vara i Rackamajas nya barnhörna! :)

fredag 9 juli 2010

Nya tyger & reklam

Idag fick jag hem lite härliga tyger med får från jofotex. Känner igen dem sedan jag var liten eftersom min bror hade en pyjamas i likadant tyg. Lite nostalgi alltså :)
Vet redan vad det ska bli av dessa. Får hoppas att man får lite tid vid symaskinerna på semestern.

Ville samtidigt passa på att göra lite reklam för Rackamajas sommarrea som börjar imorgon lördag kl 15.00 i webbutiken!

söndag 4 juli 2010

Filtar


Jag har sytt några filtar till butiken. Denna gång körde jag olika fram och baksidor så att det blir som två filtar i en. Det var riktigt roligt att kombinera ihop tyger och med kantbandsapparaten blir filtarna väldigt snygga (nästan snyggare än "köpefiltar" faktiskt). På denna bild är framsidorna på den övre raden och baksidorna på den nedre.

Har bestämt mig för att göra en hel hög filtar, men jag måstre varva med lite annat emellan så att det inte blir trist. Är inte så mkt för "massproduktion"...

torsdag 1 juli 2010

Tygleverans från Tyskland!


Äntligen har de härliga tygerna från Tyskland kommit! Har aldrig beställt från länder utanför norden förut och det var tyvärr en hel del krångel med denna beställning innan den tillslut 1 månad senare hamnade i min brevlåda. Men det var det värt! Så fina är de och jag tro att jag kommer använda något av dem när jag inreder Rackamajas nya lilla lekhörna :)

Tygerna är köpta från By Graziela.