onsdag 25 augusti 2010

Chockrosa

Hoppas ni inte tycker att mina inlägg blir tjatiga, men här kommer ännu en bralla i samma stil som de tidigare jag sytt. Denna gång har jag tagit till lite på vidden nertill så att det blir mer pös. Chockrosa smalspårig manchester från Stoff & Stil och marinblå zig-zag band som dekoration. Det är lillasyster som valt färg :)

söndag 22 augusti 2010

Manchesterbrallor

Edit: Här kommer en livebild på brallan nedan med matchande tröja. Morgondagens outfit!Jag har sytt ett par manchesterbyxor till min stora tjej som börjar ettan imorgon. Det grå manchestertyget kommer fråm Stoff & Stil, liksom zig-zag bandet som fick bli lite dekoration.

Jag antar att det är fler än jag som fått hem Stoff & Stils höstkatalog? Blev väldigt sugen på att skicka iväg en beställning :)

fredag 20 augusti 2010

Dagens outfit

Sydde en tröja av Myllymuksuts fina blomtyg. Visst kan små grabbar ha detta!(?) Det tycker i alla fall jag, så de bruna velourbrallorna som syddes härom dagen och en glad frottéblomtröja fick bli dagens outfit :)

torsdag 19 augusti 2010

Dagens outfit!


Blev så förtjust i frottébrallan i inlägget nedan så jag var tvungen att göra en till i samma modell. Denna gång i brun velour med turkosa fickkanter. Det var svårare att sy fast fickorna snyggt på velour. Som ni kanske ser bubblar sig tyget lite grann, men det är ingenting man tänker på när byxan är på.

Till brallan sydde jag en tröja i aptyg ritat av Johanna Ahlard. Och detta blev alltså dagens dagsioutfit! Det är kul när det går så snabbt att göra nya kläder så att man kan fixa dagens outfit kvällen innan :) Måste göra en tröja i uggletyget också. Det turkosa i ugglorna är perfekt matchning med fickornas kanter. (Man blir nästan lite skadad av sånt här...)

tisdag 17 augusti 2010

Dagisbrallor

EDIT: Här kommer en livebild på brallorna. De sitter ju kanonbra på :)

Dessa brallor i mörkblå ganska tjock frotté med pressveck och fickor ála Moonkids är tänkta att matcha den röda fårtröjan. (Han använder den nu!)

Måste säga att jag blev grymt nöjd med dem :) För en gångs skull blev alla sömmar helt perfekta och så är något visst med mörkblått och vitt ihop. Dessutom är jag väldigt svag för denna stil.

Hoppas att de sitter bra på också. Har lämnat små öppningar nertill så att jag kan trä i en resår, ifall benen blev lite för långa.
Morgondagens dagisoutfit = röda får + blå frottébrallor!

måndag 16 augusti 2010

Munkjacka

Sent igår kväll testade jag att sy en munkjacka som finns i Ottobres senaste nummer (16 Naali). Ändrade bara fickorna. Detta är storlek 98, men den satt bäst på lillasyster som har storlek 110/116 (!) Den blev inte alls som jag tänkt mig :( Alldeles för bred och ganska kort (tror jag lade till ngn cm på längden för den såg redan kort ut när jag klippt ut mönsterdelarna). Ibland blir jag så less på Ottobres mönster för det är inte första gången detta händer. Gillar däremot deras Creative Workshop tröjor. De sitter kanonbra och man kan utgå från de mönstren när man gör klänningar, t-shirts osv sov. Det brukar jag göra.

Tygerna till munkjackan kommer från Myllymuksut.

söndag 15 augusti 2010

....och ännu fler..

Storasyster har också fått ett fårplagg. Hon ville ha en tshirt med puffärm. Gjorde också lite puff nertill. Tror kanske att man måste överdriva "puffet" lite för att det ska synas när hon har tröjan på sig, men ni kanske ser det på detaljbilden (?)

Det fick bli bruna kantband. Tycker personligen att brunt är oslagbart ihop med turkos och orange, och storasyster blev också nöjd med det. Roligt att hon ville ha en fårtröja. Trodde nästan att hon skulle tycka att det var lite för barnsligt mönster, men tji fick jag.



När jag har 100 fasta följare är det dags för en liten "give away" :) Funderar som bäst på vad det skulle kunna vara. Det gäller ju att det ska passa så många som möjligt.

Fler får...

Fortsätter här på fårtemat med en kortärmad klänning till lillasyster.
Denna gång har jag försökt mig på ett för mig helt nytt moment. Puffärm. Det blev riktigt lyckat. Jag tycker att det är roligt om det händer någonting på en så här klänning för annars blir det ganska lätt "nattlinnekänsla".

Lillasyster valde tyget och jag valde kantbandet. Hade först tänkt mig mörkbrunt kantband, men en bit av fårtyget låg bredvid marinblått på mitt sybord och det såg så snyggt ut ihop så jag var tvungen att ta blått istället. Kanske ganska oväntad kombo?

Lillebror vägrar fortfarande att prova tröjan i inlägget nedan :( Kom på att han blev skrämd att hattifnattarna igår och fåren kanske påminner lite om hattifnattar (?)

lördag 14 augusti 2010

Får

Till min glädje har mina barn växt en hel del under sommaren. Perfekt! Har klippt till en hel del här och ikväll ska jag producera :)

Sydde en tröja till lillebror av ett av fårtygerna jag köpte från Jofotex för ett tag sedan. Av ngn anledning ville han inte alls ens prova den. "Neeej, illar inte domma" skrek han. Det har aldrig hänt förut. Jag som trodde jag skulle få bestämma vad han har på sig i alla fall 10 år till... :) Nåja, det får bli bild utan modell.

Tyget verkar i alla fall vara i väldigt bra kvalitet. Har tvättat detta innan och det syns inte ens. Annars tycker jag att det brukar vara lite si och så med Jofotex retrotyger.

onsdag 11 augusti 2010

Pärlor


Halvvägs in i sista semesterveckan har vi haft en riktig pysslardag. Dessa alster är bara en bråkdel av vad som "pärlades". De flesta är i småbitar nu eftersom det kanske inte riktigt är meningen att man ska kunna leka med figurerna :)

Mina tjejer är verkligen superduktiga på detta och lillebror gjorde sitt bästa och var också ganska nöjd med vad han åstadkom.

söndag 8 augusti 2010

Kvällens projekt

Lillebrors säng står i vårt sovrum. Nu har jag flyttat den till ett hörn, som jag tänkte ska få bli hans helt egna lilla hörna. Har letat tapeter på nätet och fastnat för en väldigt söt som jag tror lillebror skulle gilla och som dessutom skulle passa väldigt bra med färgerna i vårt rum.

Började med att piffa vår tråkiga IKEA växasäng (åh vad jag suktar efter en sån där fin barnsäng som alla danska barn verkar ha!) Jag klädde gavlarnas kuddar med nytt tyg och fixade också en klädd kudde till ena långsidan. Det blev direkt mkt mysigare! Tänk att man inte gjort detta förrän nu, han har ju haft denna säng drygt 8 månader. Nåja, bättre sent än aldrig..

Nästa steg blir att måla brädan som han ärvde av sin ena syster :) Tror att den ska bli klargrön. Sen ska han få en egen sänglampa och jag ska göra lite vimplar. Funderade på virkade som jag såg på en blogg. Man får verkligen så himla mkt inspiration av alla härliga bloggar! Tack för det! :)

fredag 6 augusti 2010

Elefanttröja

Lillebror har fått en elefanttröja. Som ni ser är den väääldigt inspirerad av en tröja som min favoritbloggerska Ruttu Nuttu sytt. Elefanten har jag ritat själv och tidigare använt bla här och här. Lillebror blev väldigt stolt över sin nya tröja. Det kanske tom syns på bilden? :)

torsdag 5 augusti 2010

Haklapp

Fick för mig att jag skulle sy en ny haklapp till lillebror. Ritade av en haklapp som vi har som sitter kanon. Jag tycker alltid att det är svårt att få till kantbandet snyggt. När jag kör elastiska kantband har jag ju kantbandsfoten och det blir alltid fantastiskt snyggt. Men när jag ska sy med den vanliga maskinen får jag inte till det snyggt i svängar och dyl. Nu är ju denna för eget bruk, men ändå :( Hur gör ni andra? Får ni till "perfekta" sömmar?

Vaxduken kommer från Stoff & stil och jag var så lat att jag körde brunt kantband eftersom det var den färgen maskinen var trädd i. Brunt och rött är dock alltid snyggt ihop! :)

Håller också på med en tröja till lillebror. Har "härmat" min absoluta favorit sybloggare. Tyckte att hennes krabbtröja var en kul idé. Ska försöka få till lite bilder imorgon på min tröja "in action". God natt!

tisdag 3 augusti 2010

Snabb present!


Tjejerna är bjudna på kalas till en kompis. Fick för mig att en av presenterna kunde få bli ett hårband. Lillasyster valde tyget (rosa förstås!) Det gick snabbt och enkelt att svänga ihop presenten och vår nyblivna tvååring (!) fick ställa upp som modell. Får hoppas att födelsedagsbarnet tycker om det!