lördag 27 november 2010

Julstjärna

Nu är min tyska julstjärna färdig. Man gör åtta små stjärnor och sätter ihop dem till en stor. Mina tjejer hjälpte till. Mysigt adventspyssel och roligt med hemmagjorda stjärnor. Vi ska göra en till likadan och hänga upp båda i köksfönstret.

fredag 26 november 2010

Hjälp!

Jag fick för mig att jag skulle vika egna julstjärnor till fönstren och googlade på tutorials. Hittade denna sida och nu har jag blivit nästintill besatt av att vika tyska julstjärnor!... Detta är första testet och som ni ser bör man ha papper som är mönstrade på båda sidorna för bäst resultat. Man kan vika 8 likadana små stjärnor och sätta ihop till en stor. Ska göra det ikväll. Mycket roligare sysselsättning än att titta på Idol :)

onsdag 24 november 2010

Favorittyger!

Har gjort några dregelscarfs igen.. Här kommer en bild på två som är gjorda av mina favorittyger. Om någon är intresserad finns lite av mina alster till försäljning här.

måndag 22 november 2010

... och ett till...

Hur många behöver han måtro?

Röd och turkos är alltid snyggt ihop, så det fick bli den färgkombon. Denna gång gjorde jag en extremt klantig grej. Började på fel ställe med kantbandet så jag var tvungen att skarva det. Fult!, men jag orkade inte sprätta...

...ett till...

Jag tycker att rött och lila är fint ihop!

söndag 21 november 2010

Förkläde

Jag har klippt lillebror. Han var jätteduktig på att sitta stilla och med en kort frisyr ser han ut att vara nästan 1 år äldre. Just därför har jag bestämt mig för att byta ut hans haklappar mot förkläden.

Förklädena var väldigt enkla och roliga att sy (gillar ju snabba resultat... :)) Först ut blev detta. Blå- och vitrutig vaxduk från mina gömmor matchat med kantband i orange. "Rackamajablomman" blev pricken över i:et.

fredag 19 november 2010

Lapptäcke

Jag fick plötsligt ett jätteryck och var bara tvungen att sy ett lapptäcke. Började med det så fort tjejerna somnat i soffan till Idol :) Vet egentligen inte alls vad jag ska ha det till och trodde jag hade blivit helt avskräckt efter detta projekt, men så bara måste jag göra ett. Detta är dock lite behändigare storlek och mycket färre antal rutor :)

Jag kan ibland tycka att det är en konst att göra lapptäcken. Tygerna må vara hur fina som helst var för sig, men när man sätter ihop dem kan det floppa helt. Beställde ett av Florin när lillebror var nyfödd och jag bara älskar det täcket. Hon har verkligen ett speciellt öga för färg.

Bakom mitt täcke fanns inte någon jättetanke precis. Tog bara sådana tyger jag tyckte var schyssta ihop. Ibland måste man få leva ut sina lustar... :)

Sista paret..


Här kommer ännu ett par kalsonger. Efter dessa ska jag sluta tråka er med likadana inlägg, men jag kan inte låta bli att tycka att det är så roligt att välja tyg, tråd och mudd till sådana här underbyxor.

Aptyget, som är ganska välkänt numera, kommer från Stoff & Stil och den härliga ljusturkosa mudden köpte jag från MG-tyger på Syfestivalen.

torsdag 18 november 2010

Födelsedagspresent!

Eftersom den nyss fyllda tvååringen, vars kalas vi ska på i morgon, är blöjfri tänkte jag att det passar perfekt att ge bort ett litet underklädesset. Hans mamma gillar mörkblått och rött, så jag valde får från Jofotex och marinblå kantband. Tyckte att det blev ganska sött och jag kan tänka mig att lilla Nisse ser väldigt mysig ut i detta set :)
Nu får jag lita på att hans mamma inte nattsurfar...

...och en till..

Denna gång gröna fordon med brunt. Man kan ju variera sig i all oändlighet. Hittills är ingen kalsong exakt den andra lik. Som ni ser går jag in ganska hårt för mönsterpassning.
Nu ska jag fixa en tvåårspresent. Denna lilla kille kommer att få ett mjukt paket i år igen :)

En liten kalsong

Jag har sytt många kalsonger i denna modell. Blir lite tjatigt att lägga upp dem på bloggen, men i brist på annat visar jag denna färgkombo. Fordon från Mjuka tyger och mörkt turkos mudd från Jofotex. Mönstret kommer från senaste Ottobre. Schysst passform tycker jag.
Notera mönsterpassningen ;)

måndag 15 november 2010

Liten present

En god gammal vän har fått en tjej. Var bara tungen att svänga ihop en hjärtbralla till hennes lilla Stella :) Tyget kommer från Miniskunk och jag köpte det på syfestivalen. Detta är mörkare i färgen än det hon hade förut och det föll mig bättre i smaken. Vit mudd från Jofotex blev fräscht till. Mönstret kommer från Ottobre, och jag har förstorat det till en 62:a. Tänkte att hon kunde vara en liten pepparkaka i jul :)

söndag 14 november 2010

Mysdress


Min stora tjej har länge önskat sig en mysdress. Köpte lilagrå velour och matchande mudd på syfestivalen för detta ändamål. Den fägen är väldigt fin på henne och så tänkte jag att intrycket skulle bli mindre barnsligt med sådana färger. Har länge funderat på hur denna mysdress egentligen ska se ut. Hittade en Odd Molly dress på nätet som jag först tänkte kopiera, men igår kväll tänkte jag att den kanske bara ska bli så enkel som möjligt. I denna tappning kanske det blev en "hemmadress". Ska nog fixa till den lite mer i alla fall så att hon kan ha den i skolan som hon vill. Med tanke på att dessa numera finns kanske denna inte är så dum i alla fall.

Jag utgick från ett heldressmönster i senaste Ottbre i storlek 116 och förlängde ben , kropp och ärmar till strl 128. Gjorde ingenting med bredden eftersom jag ville att den skulle vara smal i passformen.

torsdag 11 november 2010

"Rackamajablommor"

Äntligen är mina "Rackamajablommor" här! Beställde från Worldwidelabel. Bra pris, men lååång leveranstid. Beställde 600 st av varje färg så nu lär det ska dröja länge innan jag behöver fler :)

Tuff tröja


Min ettakladdare önskade sig en lite längre tröja som inte är en klänning. Hade inget mönster så jag förlängde samma mönster jag använder när jag syr tröjor till henne. Försöker göra lite "tuffare" kläder till henne. Tanken var egentligen att det skulle bli en oversized tshirt, men med facit i handen blev det inte det... Kerstin blev jättenöjd och det är ju huvudsaken.

Tygerna kommer från Stoff & Stil och Jofotex.

Härnäst har jag fått någonting att bita i: -"Jag önskar mig en mysdress i velour som jag kan ha till skolan." Det gäller verkligen att få till den schysst, så att hon inte blir en jättebaby.... (!) Fortsättning följer.

måndag 8 november 2010

Draktröja

Draktyget räckte till en matchande tröja. Dessvärre blir det ju alltid lite pyjamasvarning om man har likadana brallor och tröja tycker jag. Därför sydde jag både dekorationssömmar och ett litet sprund. Gjorde en blunder när jag skulle sätta fast tryckknappen, men lyckades rädda tröjan med en likadan bredvid. (Det var alltså inte riktigt meningen att det skulle bli två knappar.... :))
Jag tror att det blir drakkläder till dagis imorgon.

Läskiga drakar

Jag var på syfestivalen i fredags. Det var lika skoj som alltid trots att jag var ganska återhållsam med nya tyginköp. Skåpen är proppfulla här hemma och jag har bestämt att i första hand göra lite plats i dem...

Hade dock bestämt redan innan att jag skulle ha någon meter av de bruna drakarna och snurriga sniglar i färgställningen gul/brun/turkos (fantastiska färger ihop!). Köpte också turkos mudd som matchade båda tygerna helt perfekt. Sedan fick de bli gula, chokladbruna och duvblå plastknappar från babythings och en tång. Har aldrig provat plastknappar förut för att jag varit rädd att det ska bli ett för "plastigt" intryck, men de kommer att bli riktigt fina detaljer har jag på känn :)



Sydde först en lite lösare mjukisbralla till lillebror. -"Nej de är läskiga", sa han när han såg tyget , men när byxan var färdig verkade det som om han inte tyckte de var speciellt farliga.

Ritade av en bralla vi har som sitter bra. Inga konstigheter alls med denna egentligen och det gick nästan rekordsnabbt att sy den. Jag fuskade lite när jag sydde dekorationssömmen eftersom jag inte har en maskin som gör sådana sömmar. Overlockade ihop grensömmen ava mot ava och så sydde jag ner den med brun tråd på min vanliga maskin. Kanonfint resultat och fin detalj.

Det är svårt att ta bild på min lilla modell numera... :)

torsdag 4 november 2010

Lite grabbigare?

Denna jacka har hängt med ett tag. Jag köpte den till storasyster när hon var 2,5 år. Hon hade den nästan 2 år, sedan har lillasyster haft den lika länge och nu är det lillebrors tur att ta över den. Jag är inte speciellt känslig med pojk och flickfärger, men kantbandet såg så solkigt ut efter drygt 4 års användning så jag fick för mig att jag skulle byta ut det. Sprättade snabbt bort det och valde färger ganska länge här.
Till slut bestämde jag mig för mörkt marinblå och ljusturkos. Eller hur blev det ganska snyggt? Jackan blev som ny och jag är jättenöjd. Åh vad jag gillar kvalitetsplagg. Denna jacka har varit i tvätten minst 100 ggr och den är fortfarande hur fin som helst!

onsdag 3 november 2010

Draperier


Jag har sytt draperier till tjejernas sängar för att de ska få det lite mysigare. Det blev rosa och ljusblå skolrutor från Stoff och Stil. Har sytt på lite zigzag band i samma färg och knytit upp draperierna med snedremsor. Resultatet blev bra och tjejerna är överförtjusta :)

(Jag har klippt ihop två bilder, det är därför det ser lite konstigt ut. Sängarna står egentligen på rad...)

måndag 1 november 2010

Antik stickmaskin

Min man har svetsat ihop ett stativ till vår antika strumpstickmaskin. Tror inte att jag lagt upp stickmaskinen här förut (? rätta mig om jag har fel). Vi hittade en annons i Classic Motor på denna och var tvungna att testa om det gick att få fason på den (Den såg ut som om den skulle ha legat i en lada i årtionden...). Efter en hel del putsande av samtliga delar och nyinköpta nålar funkar stickmaskinen faktiskt hur bra som helst. Tanken var egentligen att jag skulle sticka mössor till butiken, men dessvärre var diametern för liten, så det gick inte (möjligen till alldeles nyfödda). Får tänka om där... Benvärmare till exempel, går i alla fall väldigt snabbt och lätt att sticka. Dessa roooosa är naturligtvis lillasysters.