fredag 31 december 2010

Piffad rullgardin


Jag har piffat en IKEArullgardin med några virkade vimplar. Det är kul att man med så enkla och billiga medel kan få en ganska stor effekt. Jag får en kick av sådant :)

Idag beställde jag lite tapetprover från ett ställe jag hittat där de är fantastiskt generösa med sådant. Vi ska göra om i hallen så två av proverna har med den att göra men jag passade på att kasta med 4 till som jag ska ha till diverse roliga inredningsprojekt. Tipsar om stället så fort mina prover kommit!

onsdag 29 december 2010

Liten sminkväska

Här kommer en bild på en liten sminkväska som jag sydde innan jul. Förutom kusinernas julklappar, som för övrigt verkade gå hem, har jag inte sytt så mkt som inte är kläder. Nu blev jag otroligt sugen på att testa att sy en väska till mig själv. Har hittat mycker inspiration ute i "sybloggsvärlden" och ibland sparar jag lite bilder i min inspirationsmapp.

Vill passa på att önska er som läser här ett riktigt Gott Nytt År. Jag har sybloggat lite drygt ett år nu och aldrig hade jag trott när jag började att det skulle vara så många som läste denna blogg. Ser ju på min statistik att det är väldigt många som går in här när jag lagt upp någonting. Vad roligt! Hoppas att ni fortsätter läsa här nästa år!

onsdag 22 december 2010

Ett till..


Lillasyster har också fått ett virkat hårband i sin nya favoritfärg lila. Det matchar klänningen hon ska ha på julafton :)

Hårband


Jag har virkat ett hårband till min stora tjej som har skolavslutning idag. Hon har valt färgen själv. Snygg matchning till klänningen.
Hårbandet är gjort enligt denna beskrivning och jag tror att jag ska göra några till mig själv också!

måndag 20 december 2010

Hemmagjorda julklappar

Vi kör mest hemmagjorda julklappar. Tycker att det blir personligt och trevligt och så är det väldigt roligt också. Här kommer ett litet smakprov. "Sminkväskor" med virkade hårspännen i. Det var ett kul litet projekt och jag hoppas att kusinerna gillar dem. Mina egna tjejer blev i alla fall förtjusta. Måste nog göra någonting liknande till dem också :)

fredag 17 december 2010

Lite dött

Det är lite dött här på bloggen, men det betyder inte att det inte produceras någonting här. Tvärtom. Håller på med julklappar och dem vågar jag inte visa här innan jul ifall mottagarna skulle råka kika in... Ni får hålla tillgodo med ännu en liten kalsong :)

Hade en bit Clovertyg från Deerdot kvar och den räckte precis till en kalsong till lillebror. Matchade ljust turkos mudd och likadana sömmar till detta tyg. Snygg kombo tycker jag.

söndag 12 december 2010

..och mer virkat...


Vad det är roligt att virka! Jag följer Erica Laurells julkalender där hon lägger ut gratis virkbeskrivningar på lite allt möjligt. Tyckte att hennes virkade flaggor var så söta så jag var tvungen att göra egna. Valde några av mina favoritfärger och de råkade matcha tapeten i syrummet väldigt bra. Det var faktiskt helt oavsiktligt.

torsdag 9 december 2010

Mer virkat

Har fått dille på att virka apor. Tur att jag känner många som fått barn! Denna gång är det en som låter :)

Julklapp


Jag har fått en julklapp :) Fick öppna den direkt eftersom den är för stor att ta med till vårt julfirande. Detta var verkligen världens bästa julklapp! Nu kan jag börja sy kläder till mig själv på riktigt. Sa till barnen att det var en barnvakt och det hade de väldigt kul åt (tur att det förstår skämt!)

Fick en bild på lillasyster också i sin nya snigelpyjamas som hon ska ha på pyjamaspartyt på dagis idag. Hon blev nöjd :)

onsdag 8 december 2010

Pyjamasparty

Lillasyster ska ha pyjamasparty på dagis imorgon. I kväll har jag sytt en snigelpyjamas till henne som hon kan ha på partyt. Köpte tyget på syfestivalen från Znok och jag är sååå förtjust i det. Färgkombon är verkligen härlig.

Som ni kanske ser var jag tvungen att skarva benen på pyjamasbyxan. Det var lite klantigt gjort. Om jag skulle ha funderat lite innan jag klippte ut tröjan hade jag inte behövt skarva brallan... Så blir det ibland när det går för fort. Ska bli intressant att höra vad lillasyster tycker om denna när hon vaknar imorgon. Borde vara lugnt för hon har redan godkänt tyget. Jag tror minsann att hon kommit över den rosa eran!

måndag 6 december 2010

Apa

Jag hittade en sött mönster på nätet på en virkad apskallra. Var bara tvungen att prova eftersom jag har flera kompisar som precis fått eller ska få barn. Perfekt present! Jag är en nybörjarvirkare, men det gick att få ihop apan i alla fall. Kom på i skrivande stund att jag glömde sätta i pinglan. Och nu är skallran redan skickad. Vilken flopp! (Nåja, man kan ju alltid suga på öronen....)

lördag 4 december 2010

Mer julpynt


Jag tycker att hjärttyget från By Graziela känns lite juligt. Håller ni med?

Tygstjärna

Jag gjorde en tygstjärna efter denna tutorial. Man viker faktiskt på precis samma sätt som pappersstjärnorna i inlägget nedan (men där går man något steg längre). Denna blev inte helt lyckad. Tycker att det blev alldeles för tjockt trots att jag bara har dubbelvikt tyg och inte fyrdubbelt det var i förelägget. Sofies stjärnor ser så himla fina ut, men jag ska nog hålla mig till pappersstjärnor.... :)