söndag 30 januari 2011

Fina tyger?


För den som är sugen på lite fina tyger till sin tygsamling vill jag passa på att tipsa om att Rackamaja börjar sin REA idag kl 15.00. Denna gång är även exempelvis babylakan nedsatta.
Ovan finns ett litet smakprov!

lördag 29 januari 2011

Liten modell!

Idag fick jag en bild på lilla Stella i hjärtbrallan som jag sydde till henne när hon föddes.
Vad jag har förstått så har den varit välanvänd. Vad bra! Visst är hon söt :)

fredag 28 januari 2011

Rödluvan

Detta mönster är jag verkligen jätteförtjust i. Var bara tvungen att köpa någon meter hos Lindalo. Tänkte göra varsin tröja till barnen och eventuellt något mer. Denna är till lillebror. Jag gillade den gula mudden till. Nu har alla på sig sina nya tröjor här. Man blir glad av de fina tygerna :)

Fler prästkragar

Jag var tvungen att göra en prästkragetröja till storasyster också när jag ändå var igång. Tycker att det ser lite mysigt ut när man ser att de är syskon :) Denna tröja är smalare än den andra och sitter supersnyggt på storasyster.

Har så många fina tyger här hemma just nu så jag vet inte vilket jag ska sätta saxen i härnäst. Vilket problem va?!.. :)

Prästkragar

Det är lite tyst här på bloggen, men det beror på att jag har blivit helt biten av att virka :) Som bekant tar det mycket längre tid att virka än att sy så det är därför det blir lite glest mellan inläggen...

Har i alla fall slunkit emellan med en tröja till lillasyster. Kunde inte låta bli att köpa lite fler frottétyger och detta gräsgröna med prästkragar är jag särskilt förtjust i. Lillasyster blev väldigt nöjd med denna. Kul.

fredag 21 januari 2011

Liten räv


Jag har fortsatt att virka. Det är väldigt kul när man kommer på hur man gör. Samma tjej som har gjort apmönstret (se tidigare inlägg) har även gjort detta. Denna gång blev det en liten rävskallra. Perfekt att bita på öronen och nosen.

Jag har flera kompisar som ska få barn i vår så jag får lägga dessa skallror på hög :)
Trevlig helg!

Brallor


Lillebror växer så det knakar och nu är favoritbrallorna som jag sydde i somras för korta. Nålade fast dem på ett tyg jag köpt från Jofotex för länge sedan och klippte till en ny bralla. Det gick snabbt och enkelt att göra dessa, men det är nog dags att lära sig mönsterkonstruktion. Skulle vara roligt att ha egna riktiga mönster som man gillar och jag tror att det kan vara väldigt kul att rita mönster bara man lär sig grunderna. Dessvärre är min startsträcka alltid väldigt lång...

Från och med idag är jag närmare 50 än 20. Tänk vad tiden går fort :)

torsdag 20 januari 2011

Underklädesset


Här kommer ett underklädesset som jag sydde strax innan jul. Tänkte ge bort det i julklapp, men det slutade med att lillasyster fick det istället. Stjärntyget kommer från Jny.

Nu har jag precis beställt hem lite "rödluvantyg" från Lindalo. Kunde inte låta bli för jag tycker att det är så fint. Vet precis vad jag ska sy av det! :)

Dagens outfit


Tog en liten bild på tröjan jag sydde häromdagen. Så här sitter den på.
Brukar inte vara speciellt noga med sådant, men av någon anledning tycker jag att den nästan blev lite tjejig. Det kanske är sprundet och knappen som gör det?

onsdag 19 januari 2011

Ännu en...


... virkad apskallra har fått en liten ägare. Detta är verkligen en perfekt present :) Hittade som jag tidigare skrivit mönstret här, men när jag skulle gå tillbaka och kolla hur det var man virkade var mönstret tyvärr borttaget. Hade alla delarna utom huvudet och nosen, så jag fick försöka fixa till dem utan mönster. Har virkat såpass mycket nu så det var inte några större problem att få till det. Puh! (Och denna gång glömde jag inte bjällran i....)

söndag 16 januari 2011

Sista..

...tröjan av de finska frottétygerna från Jny. Måste skaffa fler! Alla är så fina. Sydde ett snett sprund med knapp i halslinningen för att variera mig lite. Det blev ok. Sprundet drar sig lite, men jag tror att det inte syns när tröjan används. Valde mörkblå muddar och kantband. Denna gång glömde jag inte Rackamajablomman i sidan! (Det är så lätt hänt och jag orkar aldrig sprätta....)

Jag har börjat fundera på vårjackor till mina barn. Har fått så mycket bra inspiration av alla duktiga sömmerskor på nätet. Kommer nästan bli svårt att välja hur jackorna ska se ut. Undrar hur många de "behöver"? Två var? :)

Hjärtan

Storasyster har fått en hjärttröja/tunika. Inget speciellt med denna. Har använt Ottobre Creatives tröjmönster som vanligt, ställt ut ärmarna lite och förlängt kroppen. Testade att göra lite puff i ärmarna genom att ändra diffmatningen när jag sydde på kantbandet. Funkade väl sådär. I vanliga fall brukar jag sy i rynktrådar först, dra ihop till lagom puff och sy på kantbandet sist. Tänkte komma lite snabbare undan denna gång, men resultatet blev mkt sämre. Hur brukar ni andra göra?

lördag 15 januari 2011

Fortsatt tröjproduktion

Jag har fotsatt att sy i de härliga finska frottétygerna som jag köpte häromdagen. Denna gång försökte jag mig på en vringad variant. Man måste ju variera sig lite :) Den blev riktigt fin. Det blev mycket bättre mönsterpassning också denna gång. Nu har jag bara ett frottétyg kvar :(

fredag 14 januari 2011

Traktorer

Jag har köpt hem lite nya tyger fastän skåpen är proppfulla... Kan inte riktigt låta bli och jag är så otroligt förtjust i de finska frottétygerna. Tur att Jny tagit hem dem så man slipper beställa från Finland. De är väldigt dyra, men det behövs inte mycket till en tröja och då blir det ju fortfarande billigare än om man skulle köpa en tröja på tex HM :) Plus att kvaliteten är superbra.

Jag är väldigt förtjust i "70-talsfärger" och det blev fräscht med vita kantband och muddar till denna traktortröja. Inte speciellt praktiskt , jag vet, men snyggt! :)

tisdag 11 januari 2011

Microfon

Efter att ha sett de här coola micarna var jag bara tvungen att göra varsin till mina barn som älskar att leka rockstjärnor. Det var ganska svårt att hitta silverfärgat garn. Fick leta i flera olika garnaffärer. Täkte nästan ge upp och göra en i grått i stället, men sedan hittade jag ett härligt silvergarn och tur att jag inte gjorde en i grått för denna blev riktigt cool.

Lillasyster testar om den funkar bra och det verkar den göra :) Ska göra en till ikväll. En microfon blir nämligen en perfekt present till en klasskompis som har kalas på söndag.

onsdag 5 januari 2011

Äntligen!...


.... är lillebrors virkade sängöverkast färdigt! Började med det för flera månader sedan och i början virkade jag säkert 2 dm per kväll, men sedan tappade jag all fart och nu har det varit ganska kämpigt att få det färdigt. Skippade en virkad kant runtom. Får se om jag gör den någon gång... Känns i alla fall väldigt bra att äntligen få ta detta i bruk!

Det var meningen att färgvalet skulle bli lite "grabbigare" än vanligt. Vet inte riktigt om det lyckades :), men det matchar väldigt bra med allt övrigt i rummet (Det är inte så svårt att matcha när vi har i princip alla färger som finns i detta rum.... :)).

måndag 3 januari 2011

Enkel kjol

Jag har sytt en kjol till storasyster. Hon valde både färg (som var väldigt svårfångad på bild), matchande mudd och märke själv. Den blev fin och märket piffade upp lite. En sån här kjol är förmodligen det enklaste som finns att sy och det går verkligen i racerfart :) Lillasyster har också önskat sig några stycken som ligger tillklippta här.