måndag 30 maj 2011

Hjärtan

Har fyllt på lillebrors garderob med en liten hjärttshirt i all sin enkelhet. Detta tyg är nog ett av mina favorittyger. Mönstret är i helt perfekt storlek!

söndag 29 maj 2011

Doredo

Hittade en klänning som lillasyster hade när hon var 1 år. Eftersom jag gillar att återanvända gamla plagg sprättade jag bort axelbanden, sydde i en resårkanal och piffade lite med två virkade fickor och vips så blev klänningen en kjol. Den blir perfekt till förskoleavslutningen ihop med en vit blus som jag har i huvudet. Visst blir det snyggt med hennes nya träskor till?

torsdag 19 maj 2011

Barngalgar till salu!

Jag säljer Rackamajas barngalgar. Det är trägalgar och samtliga är klarlackade i en chokladbrun färg. Galgarna är i fint begagnat skick. Använda i drygt 3 år.

Säljer dem i pack och frakt inom Sverige ingår i priset. (Skickar även gärna till andra länder men då får ni maila mig om fraktpriset.)

20-pack kostar 165 kr
50-pack kostar 340 kr

Maila mig på annika@hilleback.se om ni behöver fina barngalgar. Jag har drygt 500 st, så det är först till kvarn som gäller.

måndag 16 maj 2011

Kök

Vi har ett hiskeligt kök. Det funkar förstås, men det är väldigt lite skåp med flagande luckor, urgammal spis med 3 plattor, näst intill obefintlig fläkt, ett eluttag i hela köket förutom bakom det antika kylskåpet (som förövrigt låter som en skördetröska), fruktansvärd tapet osv osv Eftersom nytt kök står väldigt långt ner på vår renoveringslista har jag bestämt mig för att göra det så snyggt det bara så länge.

Nu är första hörnan färdig. Bytte kylskåpet mot det jag tidigare hade i butiken. Det är lite mindre, men 100 ggr fräschare och allt vi behöver får plats. Micron står ovanpå bakom skynket och en bokhylla för kokböcker fick också plats. Jag har tapetserat köksluckorna, målat knopparna, och den vita väggen var tidigare i en underlig brunrosa nyans. Golvet målade jag om i höstas. Tyvärr finns inte en förebild vilket är lite synd, för jag kan lova att det blev en helt enorm förändring.

Fortsättning följer..

söndag 15 maj 2011

Vårjacka





Jag har sytt en swettisjacka till lillasyster också. Hon har själv valt att den skulle vara lila. Eftersom hon är så förtjust i bambityget jag köpte från Znok i förra veckan fick fuskfickorna och huvans foder bli av det. Passade himla bra ihop med det lila tyget tycker jag. Det röda blixtlåset kommer från Bibbi. Mönstret är samma som till denna och denna.

Det gick inte helt smärtfritt att göra denna tyvärr. Har fått sprätta en hel del och fick god lust att slänga hela jackan, men jag tog mig i kragen och till slut blev den ju bra. Och lillasyster blev väldigt nöjd.

fredag 13 maj 2011

Gardin


En del tyger är så fina så att man bara måste få se dem hela tiden! Av den anledningen har detta äppeltyg fått bli en köksgardin.

lördag 7 maj 2011

Fynd!




Jag har läääänge letat efter ett virkat överkast till storasysters säng och nu har jag äntligen hittat ett på vårt lokala loppis och dessutom till ynka 145 kr! Tjohoo! :)

onsdag 4 maj 2011

"Uppvisningskjol"


Storasyster ska ha sin första dansuppvisning i helgen. Det är två olika program. Jag bestämde mig för att sy hennes kläder. Till det ena ska det vara svarta jazzbyxor eller tights och svart t-shirt. Det blir lite tråkigt att visa här, så det skippar jag.
Till de andra programmet ska de ha en somrig kjol och ett färgglatt linne. Det blev lite roligare. Kom på att jag hade ett smockat liv i min UFOhög. Det skulle egentligen ha blivit en klänning förra sommaren när lillasyster fick denna. Perfekt. Största jobbet gjort! :) Jag körde rullfåll nertill och upptill och mellan volangerna. Snabbt och enkelt. Testade också att rynka med overlocken. Vilken grej! Aldrig mer rynktrådar för mig.

Enligt klädinstruktionen ska de ha ett färglatt linne. Tycker egentligen att det blir snyggast med ett enfärgat linne, med kanske avvikande färgs kantband. Blir det inte tillräckligt "somrigt" med denna kjol? Tror att det får bli så...

Får hoppas att storasyster blir nöjd med denna.