torsdag 30 juni 2011

Som ny!



Denna Småfolktröja har hängt med länge. Jag älskar deras mönster! Storasyster och lillasyster har haft den och denna vår har också lillebror haft den. Till i höst kommer den vara för liten så jag har gjort om den till en tshirt. Passade på att byta kantbandet från cerise till orange också. Nu hänger den med ett litet tag till!

söndag 26 juni 2011

Renovering pågår

Vi har gjort ett rejält ryck med renoveringen av trapphuset och övre hallen. Idag har vi börjat smacka upp tapeter. Det blir väldigt blommigt och glatt. Jag gillar verkligen den blåa färgen och det blir snyggt till orange och svart. (Jag har tänkt mig svarta tavelramar i olika storlekar och former på väggarna i trappan.)
De längsta våderna är ungefär 5 meter långa så det är inte helt enkelt, men hittills har det inte blivit några större missöden och denna blommiga tapet är ju väldigt förlåtande också som tur är. Tapeten är en gammal som jag köpte på Interiör1900 för ett tag sedan.
Slänger in en liten bild på hur det ser ut just nu. Funderar på vad jag ska ha för gardiner här. Det kanske blir en rullgardin, då grannarna ser in ganska bra här... Vad tror ni?
"Det ser väldigt spännande ut hos er", sa en kompis till storasyster när hon i förra veckan var hemma hos oss för första gången :)

onsdag 22 juni 2011

Linne

För ett tag sedan efterlyste jag lite Tummelisatyg och I heart retro nappade på min vädjan och nu har det tyget i min ägo :) Blev så förtjust i kombinationen tummelisa+prickar som jag sett på ngn blogg så jag var tvungen att köra samma kombo. Modellen är inspirerad av ett gammalt Mololinne vi har här hemma. Det är "fuskknytning" på axlarna, vilket jag tycker är väldigt praktiskt. Egentligen var det meningen att man skulle knyta rosetter på axlarna, men stropparna blev lite för korta för det... Lätt att ändra om man orkar, men det blev väl egentligen helt ok med endast dubbelknut? Jag har 5 mm resår i kanalen nertill för att det ska bli lite form på linnet.

Ska bli spännande att se vad lillasyster tycker imorgon, för detta är till henne. Oftast går kläderna jag syr hem rakt av och jag är så glad för det.

måndag 20 juni 2011

Macroner

Vi har testat att baka Macroner och de blev väldigt goda. Ifall ngn känner för att testa är detta ett bra recept:

Ingredienser:
280 g florsocker
160 g finmald mandel
3 st äggvitor
lite salt
55 g strösocker
1/2 tsk vaniljpulver
5-10 droppar karamellfärg

Blanda florsocker, vaniljsocker och den malda mandeln i en skål. Vispa äggvitorna ordentligt, tillsätt saltet och vispa i strösockret gradvis. Vänd i florsockret/mandelmixen. (Det ska bli en tjock smet så vispa inte mkt. Här misslyckades jag första gången...) Spritsa ut smeten på en plåt och låt stå i ca 30 minuter. Grädda 20-25 min på 150 grader lågt nere i ugnen. Låt kallna.

Fyllningen kan man välja efter eget tycke och smak. Vi har testat med lemon curd, och chokladsmet. Det blev bättre med gul karamellfärg i smeten. Denna är röd och smeten var mkt finare än de färdiga macronerna...

lördag 18 juni 2011

Tshirtar

Mina barn behöver sommarkläder. Började med att sy varsin tshirt till dem. Jag använde ottobre creatives vanliga tröjmönster och kapade bara ärmarna i lagom längd. De blev nöjda och önskade sig direkt varsin till. Perfekt när de bara kan gå till skåpet och välja tyg... :)

Har länge velat göra en sån där prylhylla som figurerar på många kreativa bloggar. Har försökt hålla koll på loppis efter en eftersom jag inte är så förtjust i att snickra. Idag hittade jag en för ynka 25 kr. Perfekt! Det blir nästa kvällsprojekt.


onsdag 15 juni 2011

Glad tjej

Det blir ingenting sytt här :( Mina symaskiner står bara orörda kväll efter kväll. Kanske en svacka? Får hoppas det.

Bjuder i alla fall på en bild som jag fick idag per mail. En liten mysig tjej i en bodyklänning som jag sydde för ett tag sedan. Hon verkar trivas i den.

söndag 5 juni 2011

Gardin



De 296 virkade rutorna som jag köpte på loppis för ett tag sedan har blivit allt möjligt smått och gott. Fuskfickor till kjolar och en hoodie, kant till rullgardinerna i sovrummen osv. Möjligheterna är ju oändliga :) Här senast virkade jag ihop några av dem till en gardin till fönstret i halldörren.

Det ser ganska hemtrevligt ut!

fredag 3 juni 2011

Efterlysning!




Är det någon som har 0.5 m Tummelisatyg (fanns på Liandlo) som ni vill byta mot ngt annat? Har blivit så förtjust i det nu när jag sett diverse plagg på olika bloggar. Tyckte inte det var ngt speciellt i början, men har ändrat mig. Tänk att det alltid blir så... Har tex deertyget på ljus botten (Znok) som jag vet försvann väldigt snabbt som jag kan byta mot.


Maila mig på annika@hilleback.se