fredag 24 augusti 2012

Beställning

Jag har fått en liten beställning av min 7-åring, skissad ur minnet från en outfit hon sett i ett TV-program. Man kan ju inte annat än sätta igång... :)

torsdag 23 augusti 2012

Jeansjacka

Hittade en jeansstuv på Ohlssons tyger sist jag var i Sthlm. Köpte stickad marinblå mudd till och lite orangegul tråd. Hade en väldigt tydlig bild i huvudet hur lillebrors jacka skulle bli. Eftersom jag inte kan rita egna mönster (ännu) bläddrade jag igenom alla mönstertidningar jag har här hemma för att hitta ett bra mönster att utgå från. Efter några tips i en Facebooktråd hittade jag tillslut ett bra i Ottobre 3/2010. Ändrade bara halsmudden och ärmarna lite grann, och så blev jackan precis som jag tänkt mig.
Dessvärre är den i minsta laget, men den funkar ju nu i höst, och jag gråter inte om jag "måste" göra en ny i vår :)
När jag skulle sy i blixtlåset märkte jag att det jag hade var 5 cm för långt. Ringde Bibbi kl 15 och och hade ett nytt i brevlådan nästa dag. Snacka om kanonservice! Antar att ni allihop redan handlar hos henne, men om det är ngn som inte känner till henne rekommenderar jag besök i hennes webshop. Hon har allt!

tisdag 21 augusti 2012

Idag firar vi en 7-åring.
Högst upp på önskelistan stod
"en långhårig lockig peruk". Var på Buttricks i helgen (de har även webbutik). De hade så många roliga peruker att det var riktigt svårt att välja. Valde tillslut en i älsklingsfärgen och jag hittade också ett par coola glasögon.
När storasyster och jag var i vår lokala tygaffär i ett annat ärende hittade vi lite snygga paljettyger som vi inte kunde lämna kvar där.  Sydde en kort-kort klänning som också kan användas som kjol.
Håller på med en till storasyster också, som fyller om några veckor. Vad roligt det var att sy maskeradkläder! Tror att det får bli en liten bolero till också så att det inte blir för kallt och naket.
Sedan är vi redo för maskeradkalas!

lördag 4 augusti 2012

Min man har snickrat en ny bokhylla till lillasysters och lillebrors rum. Den blev fin! Tog en bild innan den blev helt fylld :) Funderade på om man kan fixa enfärgade baksidor till hyllan. Har sett liknande hos min favorit Ferm living.

fredag 3 augusti 2012

Kudde 2


Tänk att det kan vara så roligt att kombinera små lappar. Sydde en kudde till, med olika fram- och baksida. Tycker personligen mest om den gul-vita sidan. Passar på att visa mitt lampfynd. Har letat i flera år efter en sådan, och nu är en min! :)