söndag 16 september 2012

En liten smurf....


.. fick vara med på storasysters födelsedagskalas. 

fredag 14 september 2012

Min stora tjej fyller 9 idag! Hon ska ha maskeradkalas på söndag. Har fixat en glitterklänning till henne. Det enda som fattas för att outfiten ska vara komplett är massor av snygga halsband. Dem får vi fixa imorgon.

lördag 8 september 2012

Till skolfotograferingen

Kom på kvällen innan skolfotograferingen att det skulle var kul med en ny tröja. Eftersom jag vet vilka färger lillasyster gillar var det ganska enkelt att välja tyg ur tygförrådet. Det blev Gekkos lila fjärilstyg. Hittade ett fint mönster i en av de senaste Ottobre, som jag var tvungen att testa. Det syns inte så bra på bilden, men det är raglanskärning och lite utställda ärmar som är ihoprynkade innan kantbandet sys på så att det blir lite puff. Lillasyster blev väldigt nöjd med tröjan, och det blir garanterat fler i detta mönster.

lördag 1 september 2012

Höstjacka



 
 
I våras köpte jag ett jackmönster hos karinottilia. Sedan dess har det legat i min mönsterhög. För en dryg vecka sedan såg jag plötsligt att det fanns en sew along på just denna jacka, och tänkte att det skulle vara lite roligt att vara med.
Köpte ett lite grövre bomullstyg på Åhlens och foder och blixtlås på Stoff och Stil och satte igång. Vardagen började här igen förra veckan med jobb,skola och dagis, så jag har varit ganska trött på kvällarna, men lite sytid har det blivit i alla fall. Nu är den klar! :)
Jag är jättenöjd. Den sitter urbra och blev precis som jag tänkt mig. Funderar redan på nästa syprojekt. Om ngn är intresserad att se fler jackor av samma mönster finns det en Facebook grupp för "sewalongen" här.