lördag 27 juli 2013

SWAP


Jag är med i en SWAP (Sew With A Plan) denna höst. Man ska sy minst 6 st plagg till sin egen garderob. Alla ska passa ihop. Här ovan ser ni min planering. Jag har bestämt mig för att endast använda tyger jag har på lager. Det är också tillåtet att sy om hela eller delar av befintliga plagg eller färga plagg osv. Endast fantasin sätter gränserna :)

Jag ska sy följande:
  1. Bikerjacka i marint klädylle.
    Den har jag tänkt fodra med ett blommigt tyg i lila nyanser som jag sprättat från en gammal solblekt kappa (fodret är superfint!)
  2. Kjol i marint thaisiden.
    Stort veck fram och eventuellt en liten tyllkant nertill om det inte känns "för mycket".
  3. Byxor, manchester, koksgrå.
    Denna byxa fixade jag idag. Hade ett par helt oanvända naturvita manchesterbyxor i garderoben. Köpte dem för ca 10 år sedan, men de har i princip aldrig använts pga. den känsliga färgen. Fick för mig att jag skulle prova dem och de satt som gjutna! Nu har jag färgat dem koksgrå och de blev superfina! 
  4. Naturvit topp med tryck i en lila nyans.
    Hittade denna snygga DIY-tröja. Sån ska jag göra!
  5. Blus - sjögrön med luftballonger
    Tyget är av chiffong och jag tror att det ska bli en blus i liknande modell som bilden uppe i högra hörnet. Är lite osäker där.
  6. Tröja/blus - sjögrön stretchjersey
    Av denna ska jag bara göra en enkel enfärgad topp. Är så förtjust i färgen.
  7. Klänning
    Hade också tänkt sy en klänning, liknande den till höger i bild. Övre delen har jag sprättat från en befintlig klänning där kjoldelen både var för kort och för tajt. Ska fixa en ny kjol i enfärgad lila.
Detta ska vara klart i början på oktober. Får se hur det går. Känner mig i alla fall lite taggad just nu :)

onsdag 24 juli 2013

Fleece i sommarvärmen

 Har börjat fundera på vad barnen behöver till hösten. Var på Stof & Stil och de hade fina fleecetyger till 50% rabatt. Köpte tre olika, och nu är den första fleecejackan klar. (Totalpris 50 kr!)Testade att tejpa fast blixtlåset med stylefix tape istf att nåla och resultatet blev kanonbra. From med nu ska jag alltid tejpa fast blixtlåsen innan jag syr!