söndag 6 juni 2010

Fler smockklänningar

Nu har lillasyster också fått några smockklänningar. Skippade knytbanden på axlarna, för vi har hunnit utvärdera storasysters klänning och de gilder ner hela tiden... Äppeltyget kommer från min "tygtant". Det är ett ganska tunt bomullstyg. Superfint tycker jag! Klövertyget kommer från Deerdot.

Det går väldigt snabbt och enkelt att göra smockklänningar. Man behöver inget mönster. Det är bara att ta ett tygstycke och måtta ut längd och bredd på modellen. Jag kör med rullfåll upptill och nertill och så drygt 10 cm smock, med ca 1 cm mellanrum. Sedan syr man ihop klänningen till en tub. Axelbanden är sydda som två kanaler, med rullfåll i kanterna och en vanlig raksöm i mitten. Sedan har jag trätt i två st 5 mm breda resårband och dragit ihop till lagom längd. Sedan är det bara att sy fast axelbanden i tuben. Klart! Det blir garanterat fler! (Undrar hur många de "behöver" :))

8 kommentarer:

 1. Så søte smock kjoler du har sydd!!
  Syns også det er gøy, og effekten er jo super:)

  SvaraRadera
 2. Vilka fina sommarklänningar! Snygga axelband!

  SvaraRadera
 3. Supersöta!!! Måste också prova sy en sån nån dag...

  SvaraRadera
 4. Hur fin och söta som helst! Både klänningarbna och modellerna. Underbara!!!!! Tack för sömnadsbeskrivning. Måste prövas :-)

  SvaraRadera
 5. Superfina! Å tack för beskrivningen, sugen att testa det där med smock :-)

  SvaraRadera
 6. Oj vilken bra beskrivning! Nu blev jag jättesugen på att sy en sån också. Det lät ju inte så svårt. Men jag har inte riktigt kommit mig för det. Och som svar på frågan, de kan ha måååånga såna klännignar!

  SvaraRadera
 7. Åh, vilka härliga klänningar. Tack för en väldigt bra beskrivning. Den måste jag testa.

  SvaraRadera
 8. Smart och smidig idé att sy en "tub" bara =)Men jag har aldrig sytt smock, kör du med gummiundertråd??? Kram Linn

  SvaraRadera