onsdag 4 maj 2011

"Uppvisningskjol"


Storasyster ska ha sin första dansuppvisning i helgen. Det är två olika program. Jag bestämde mig för att sy hennes kläder. Till det ena ska det vara svarta jazzbyxor eller tights och svart t-shirt. Det blir lite tråkigt att visa här, så det skippar jag.
Till de andra programmet ska de ha en somrig kjol och ett färgglatt linne. Det blev lite roligare. Kom på att jag hade ett smockat liv i min UFOhög. Det skulle egentligen ha blivit en klänning förra sommaren när lillasyster fick denna. Perfekt. Största jobbet gjort! :) Jag körde rullfåll nertill och upptill och mellan volangerna. Snabbt och enkelt. Testade också att rynka med overlocken. Vilken grej! Aldrig mer rynktrådar för mig.

Enligt klädinstruktionen ska de ha ett färglatt linne. Tycker egentligen att det blir snyggast med ett enfärgat linne, med kanske avvikande färgs kantband. Blir det inte tillräckligt "somrigt" med denna kjol? Tror att det får bli så...

Får hoppas att storasyster blir nöjd med denna.

10 kommentarer:

 1. Fin!

  Rynka med overlocken? hur?? :)

  SvaraRadera
 2. Men jisses så söt! Tycker absolut att den är somrig och att du ska köra enfärgat till! Jag vill också veta hur man rynkar med overlocken!

  SvaraRadera
 3. Mallaching och Makrill:
  Istf att sy två rynktrådar på varje volang med min vanliga maskin och dra ihop det till lagom rynk med trådarna gjorde jag detta moment med overlocken. Då ställer man diffen på max (2 på min overlock) och så kör man igenom kanten på varje volang som ska rynkas. Då rynkas det jämt och fint. Sedan sydde jag ihop volangerna med raksöm med min vanliga maskin.

  Har även hört att man kan göra två moment i ett med overlocken (men jag vågade inte testa) Om man kör 2 på diffen och har två tyg i så är det bara det undre som ska rynkas och det övre ska bli rakt. Undrar om det stämmer? Får testa på spillbitar ngn gång.

  SvaraRadera
 4. Noen ganger er det finest med små-blomster og enkle farger!

  SvaraRadera
 5. Skitsmart! Men då syr du ihop styckena innan du syr sidsömmen, eller? Annars måste det vara svårt att passa hyr mycket det rynkas?

  SvaraRadera
 6. Jättefin. Ett enfärgat linne är ju också färgglatt och du väljer en glad färg. :-) När du syr smock till kjol och klänning så där. Syr du smocken först innan du syr ihop klänningen?

  SvaraRadera
 7. Thea: Jag sydde sidsömmen sist. Hade långa remsor som jag rynkade och så klippte jag efteråt så att det passade. Svårt att veta innan hur långa de ska vara... :)

  Pyssel på Torp: Jag syr smocken först och sedan syr jag ihop på slutet. Och du har rätt "färgglatt" kan ju också vara en glad färg :) Tror jag kör på lila. Det är snyggt ihop med orange och vitt. Ska testa "vingar" på linnet. Får se hur det blir..

  SvaraRadera
 8. Vilken fin kjol! Jag har inte provat att rynka med overlocken även om jag har tänkt det flera gånger, men nu blev jag inspirerad att testa!

  SvaraRadera
 9. Jättesnygg klänning och tack för tips!

  SvaraRadera