fredag 12 augusti 2011

Höstjacka nr 1


Jag har börjat sy höstjackor till mina barn. Tanken från början var att jag endast skulle använda tyger jag hade hemma, och det lyckades bra med denna (får se om det lyckas med de övriga två). Den marinblå manchestern har jag köpt för flera år sedan på Jofotex, och tanken då var att den någon gång skulle bli en jacka. Ville så gärna ha lila insida, efterson marin/lila är min nya favoritkombination så jag slaktade två örngott. Nu får de leva vidare i en annan skepnad. Det enda jag köpt nu till denna jacka är blixtlåset och knapparna. Billig jacka med andra ord.

Mönstret kommer från Ottobre 4/2008 (se bild 56). Detta är storlek 134. Jag har i princip tagit mönstret rakt av. De enda jag ändrat är fickorna, för jag tyckte att det blev mer stilrent så här. Velade väldigt länge och jag skulle ha knappar eller inte på vindlisten. Tycker att det är lika snyggt vilket som. Nu blev det knappar tillslut och de blev fina detaljer.

Detta är det mest avancerade syprojekt jag någonsin gett mig på. Har tex aldrig tidigare sytt sprund och manschetter. Hela jackan är sydd med min vanlga maskin eftersom jag inte behövt sicksacka sömmar. Detta projekt tog lite tid, men resultatet blev väldigt bra och jag är supernöjd.Här provar Kerstin sin nya jacka. Den sitter som en smäck och hon gillade den. Perfekt!

Nu ska jag fortsätta med de andra två jackorna. Vet precis hur de ska se ut. Tänk att det fortfarande kan vara så roligt att sy :)

13 kommentarer:

 1. Imponerande hantverk! Snygg modell på jackan.

  SvaraRadera
 2. Du är så grym! Jättesnyggt! Det är nästan så att jackan måste vara uppknäppt så man får se det snygga fodret :)

  SvaraRadera
 3. Vilken jättefin jacka! Och fint namn på barnet med. Det skulle lillebror här hemma hetat också om han inte blivit en lillebror... : )

  SvaraRadera
 4. Wow så snygg! Fodret gjorde jackan speciell!

  SvaraRadera
 5. Supersnygg!! Alla detaljer gör jackan sååå snygg!

  SvaraRadera
 6. Så flott og proff jakke! Digger foret:)

  SvaraRadera
 7. Sjukt snygg! Vilket mästerverk!

  SvaraRadera
 8. riktigt riktigt snygg! vad sugen jag blev på att sy jacka nu...hinner jag det tro...

  SvaraRadera
 9. Hej vännen!!!! VERKLIGEN fin och ser så superproffsig ut!! Lycka till med de andra och att hitta tyger hemma till projektet. Ser fram emot fortsatta jackor. :-)

  SvaraRadera
 10. Herregu´vad imponerande att sy ytterkläder! Den är ju verkligen hur fin som helst!

  SvaraRadera
 11. Fodret var ju underbart!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 12. Vad snyggt, jag gillar verkligen fickorna! Roligt att se hur det kan bli, jag har tänkt att prova att sy efter mönstret själv.

  SvaraRadera