söndag 15 juli 2012

Bikerjacka


Det har inte blivit mycket sytt på senaste tiden, men nu har jag semester och  tänkte ta igen det. Har massor jag vill sy, så det är helt perfekt att det ösregnar här.. För min del får det gärna regna hela semestern... :)

Har länge velat sy en jacka i denna modell och när jag bläddrade igenom Ottobres senaste nummer 4/2012 fanns det äntligen ett bra mönster. Försöker göra lite "tuffare" kläder till min stora tjej, som blir 9 snart och det lyckades väl ganska bra denna gång (?). K blev i alla fall väldigt nöjd och det är bästa betyget (vet inte vad jag ska göra när de börjar rata hemmasydda kläder..). 

Jackan var lätt att sy och allt flöt på smidigt, förutom när jag skulle få till mudden och blixtlåset. Där måste det ha stått fel i Ottobres beskrivning, men jag hittade en bra tutorial hos Kokalal. Tack för hjälpen!
Det enda jag inte gillar med jackan är att blixtlåsets ena sida syns och det tycker jag är fult. I detta fall är ju blixtlåset exakt samma färg som jackan så man störs inte så mycket av det, men nästa gång ska jag rita om det vänstra framstycket.

Som vanligt är Ottobres mönster stora. Detta är strl 128, med lite förlängda ärmmuddar, och K har normalt strl 140.

5 kommentarer:

 1. Så läcker jacka!! Förstår att dottern är nöjd.
  Jag brottas också med detta att det ska vara lite tuffare, min tjej fyller 11år i sommar så det gäller att sy efter hennes önskmål och inte vad jag tycker..men med de premisserna så får jag fortfarande sy en del åt henne. Och vad gör man inte? ;)

  SvaraRadera
 2. superfin jacka! vad störigt det är när ottobres mönster inte stämmer med sina barns strl! Måste ju vara störigt för fler...att de inte ändrar menar jag!

  SvaraRadera
 3. Tuff jacka! Känner igen "problemet" med stora tjejer, men det blir som en ny utmaning.
  Har funderat jkring Ottobres stora storlekar och tänker tvärt om, det kanske är Ottobre som är rätt och HM/Lindex/Kappahl m fl som har fel? I butikerna finns riktmärken för ålder, men dessa kan man inte gå på utan måsta elltid ta en eller flera storlekar upp. I Ottobre går jag på verklig ålder och det brukar funka bra.
  //Helena

  SvaraRadera
 4. Hej. Du kan finde fine blixt låse som hos Marapytta
  til din rocker jakke hos www.citysycenter.dk
  De sender gerne. MR.

  SvaraRadera