söndag 4 april 2010

"Småfolkbyxor"Som ni kanske märker är jag väldigt förtjust i Småfolk. Tycker att de har sååå schysst stil på sina kläder. Har gjort ett par "Småfolkbrallor" till lillebror. De är gjorda i samma mörkbruna manchestertyg som jackan i inlägget nedan. Valde att göra detaljerna i turkos. Byxan är inte riktigt lika bylsig som Småfolks brallor är eftersom jag gillar lite tajtare passform.
Blev grymt nöjd med resultatet och de sitter verkligen som en smäck på lillebror. Det blir definitivt fler likadana byxor. I alla möjliga olika färger! Billigt blev det också, i alla fall om man jämför med Småfolks priser... De tar 525 kr för i princip identiska byxor. Detta tyg kostade 64 kr metern, och det gick inte åt en hel meter :)

11 kommentarer:

 1. Underbara! Inte bara blir det billigt när man syr själv, man har också förmånen att kunna välja vilka färgkombinationer man vill :-) Synd att småfolks mönstrade tyger inte finns att köpa som metervara!

  SvaraRadera
 2. Helt enig med deg - småfolkbuksene er veldig gode! Og jeg har tenkt samme tankken; det må da gå an å sy noe lignende selv! Disse var jo helt fantastiske!

  SvaraRadera
 3. Superfina! Gillar också deras kläder, men som du säger är de svindyra.
  Hur har du gjort när du sytt dit de turkosa banden?

  SvaraRadera
 4. åh så mkt fint det fanns här:)

  SvaraRadera
 5. Så kule bukser!! Stilige detaljer:)

  SvaraRadera
 6. De är jättefina! Kul att de passade så bra också!

  SvaraRadera
 7. Supersnygga! Och så fint till den fantastiska vårjackan. Vad produktiv du är! Jag är också nyfiken på hur du får dit de turkosa banden, och vilket material de är av.

  SvaraRadera
 8. Å vad snygga! Gillar både modellen och stuket. Snyggt med turkosa detaljer och resår nedtill och att det inte är så mycket pös. Och jag gillar klart besparingen bak...

  Thea (Kokalal)

  SvaraRadera
 9. Måste absolut testa, tack för sömnadstipsen. Jag hade lite svårt att förstå det där med att sy ihop avig mot avig med kantband och sedan "vika upp" kanten...(baktill) Kanske ger det sig när man sitter där... Sedan gäller det att passa överdelen av fickan med bandet baktill antar jag. En utmaning för en ledig helg.

  SvaraRadera