onsdag 26 maj 2010

Misslyckad hoodie

Jag har så länge tänkt göra en omlotthoodie och igår kväll kom jag äntligen till skott. Hade inget bra mönster så det blev ett litet ihopkok och lite frihandsritande. Valde Myllymuksuts härliga elefanttyg i frotté och fodrade hela hoodien med enfärgad turkos frotté. Tyvärr räckte inte elefanttyget till huvan, så den fick bli helt brun. Den limefärgade mudden jag hade hemma passade perfekt i färg.

Den är ju söt i färgerna och så men modellen blev inte bra. För en gångs skull ser det bättre ut på bilden än i verkligheten.. Huvan är alldeles för stor och omlotten borde varit mycket snävare. Nu har jag en dold tryckknapp precis där framstyckena går omlott (annars skulle det ha blivit helkonstigt), men det blev inte bra trots den. Det var väldigt svårt att sy i denna stretchfrotté tycker jag (och då räknar jag mig numera till "halvavancerad" sömmerska :)) Den var så väldigt stretchig och hela jackan blev på ngt sätt "oformlig".


Lillebror tyckte att den blev mysig i alla fall och det var ju bra. Pluset med denna hoodie är att den blev väldigt mjuk och "fluffig". Det får nog bli en till i ett annat matetrial och med ett omarbetat mönster. Är det någon som har ett tips på ett bra mönster så man slipper rita själv?

6 kommentarer:

 1. Den ser jättehärlig ut! Tråkigt att du inte blev nöjd, det är så trist när något inte blir som man har tänkt sig.

  Jag har inget tips på färdigt mönster men mitt tips är att göra omlottdelarna en bra bit mindre på bredden, samt att sträcka kantbandet rejält när du syr. Då brukar passformen bli snygg, men såklart spelar materialet in en hel del också. Jag har aldirg sytt omlotthoodie i frotté, men väntar på en laddning från mjukatyger :-)

  SvaraRadera
 2. Hejsa :-)

  Jeg har givet dig en award: http://rothmanns.blogspot.com/2010/05/jeg-har-meget-stolt-modtaget-en-award.html

  K.H June

  SvaraRadera
 3. Hei.
  Jakken ser veldig fin ut på bildene...det stoffet er jo herlig!
  Jeg har visst ikke vært innom bloggen din tidligere, så nå har jeg bladd meg gjennom mange sider, og jeg synes du lager utrolig mye fint! Jeg legger deg i blogglisten min med det samme!
  Ha en fin dag!

  SvaraRadera
 4. Hej!
  I Ottobre 3/2009 finns ett ganska okej mönster som jag använt bl.a här.
  http://inspirationm.blogspot.com/2009/08/bestalld-velourjacka-med.html

  SvaraRadera
 5. Kjedelig når det ikke blir bra ( og man er jo som oftest veldig selvkritisk) Den ser kjempefin ut!!! Også på lillegutt, og så lenge han er fornøyd er jo allt bra :0)

  SvaraRadera
 6. Den ser inte särskilt misslyckad ut, färgerna är ju helt underbara och modellen är jättefin!

  SvaraRadera