tisdag 29 juni 2010

Sommardress

Jag har fått en beställning på en sommardress i strl 68. Första gången jag försöker mig på en sådan och jag fick lov att göra den helt från scratch eftersom jag inte har något mönster.
Den blev riktigt lyckad och det var ju roligt. Grämer mig bara att jag glömde storlekslappen när jag äntligen köpt några...

Har lagt upp en närbild på hur jag har löst fastsättningen av tryckknappar där tyget är som allra tjockast. Eftersom det är helt omöjligt att få tryckknapparna genom 13 lager tyg har jag "fuskat" lite. Gör man så som bilden visar blir det som mest 9 lager (8 på den andra) och det är precis vad prymknapparna klarar av tycker jag. Det blev helt ok, men man skulle ju önska att det fanns tryckknappar med längre taggar. Hur gör ni andra vid ett sånt här ställe?

Hoppas att beställaren gillar dressen lika mkt som jag. (Och att den passar!)

7 kommentarer:

 1. Den var utrolig flott! Friskt med det røde kantbåndet. Imponerende med egentegnet mønster, og så flott resultat ved første forsøk :-)

  SvaraRadera
 2. Superfin! Å vad smart du löste det med tryck-knapparna på de tjockaste ställena. Är oxå väldigt impad av sprundet i halsen, klipper du bort mycket tyg i sprundet? Har bara testat en gång men tyckte det blev klumpigt... ditt ser jättefint ut.

  SvaraRadera
 3. Jättefin! Smart med tryckknapparna! Jag har ju ingen bandkantare, så då blir det ju tre lager plus tyget från plagget. Så det har faktiskt funkat. Men bara med knapparna från Bibbis. Inte stoff och stils knappar.

  SvaraRadera
 4. Så fin! det blir så snyggt med en bandkantare. kanske man skulle öppna plånboken efter all semster ändå... ;)

  SvaraRadera
 5. Supersnygg!! Lösningen på tryckknapparna var ju både smart och snygg!!

  SvaraRadera
 6. Jag rundar hörnen och syr hela nederdelen i en söm. Kolla här http://strommingdesign.blogspot.com/2010/06/pyjamas-till-lillebror.html På sista bilden ser du hur det blir. Tycker det är mycket enklare och så slipper man problemet med alla lager tyg. För även om du kör med covermaskin så blir det ju många lager tyg om du gör så som du gjort här.

  Supersöt overall hur som helst!

  SvaraRadera
 7. Bankar hårt med hammaren!

  SvaraRadera