söndag 25 juli 2010

Symaskinsskydd

Gjorde ett enkelt symaskinsskydd häromdagen. Fick idén från en annan syblogg. Vilken kommer jag inte ihåg längre. Bra idé i alla fall! Tänk att man inte gjort ett sånt här tidigare.
Mycket trevligare att titta på än det trasiga plastskyddet....

Vaxduken kommer från Stoff och Stil. Har detta blomtyg i alla färgställningar. Gillar verkligen mönstret. Känns väldigt retro :)

Jag tycker alltid att det är knepigt att sy i vaxduk. Tyget löper inte alls och det blir inte speciellt snygga stygn :( Finns det ngt trix?

5 kommentarer:

 1. Snyggt!
  Jag syr mycket i vaxduk och tycker inte det är så struligt att sy i tygerna. Kanske är det för att jag syr på baksidan? För att jag har en symaskin (Pfaff) som har både över. och undermatare? men saknar du det så har jag hört att det ska fungera att lägga smörpapper mellan tyg och pressarfot och sy, då ska det matas lättare och sen är det enkelt att riva bort det bara.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 2. Snygg OCH praktisk!! Älskar tyget, har sett det på andra bloggar också men har av någon outgrundlig anledning helt missat det när det fanns i SoS sortiment. Jag har också problem med att sy i vaxduk och tackar Krajamaria för tipset.

  SvaraRadera
 3. Ett annat sätt är att använda en fot med teflon undersida eller en som passar till läder. Jag har sett en fot med hjul också, men vet inte om den fungerar till detta ändamål. Att lätta lite på pressarfotstrycket hjälper också.

  SvaraRadera
 4. Snyggt överdrag. Jag har haft smörpapper emellan när jag sytt i vaxduk - då har det gått bättre, lycka till!

  SvaraRadera