söndag 25 juli 2010

Tråkigt

Jag sydde ett regnskydd till min granne som tack för lånet av hennes cykel. Nu har det stått ute i duggregn i drygt ett dygn och titta hur skyddet ser ut!! Inbillade mig att vaxduk skulle tåla regn, men det verkar dessvärre inte vara så (??) Och jag har inte ens hunnit ge bort det... Riktigt supertråkigt :( Var tvungen att göra ett litet test igen så jag lade en liten bit av vaxduken i ett glas med vatten och efter drygt en timme hade tyget ändrat färg helt!

Såg att de säljer ganska exakt likadana sadelskydd på Design Torget. (I alla fall samma tyg). Jag förmodar att tillverkaren inte hunnit testa sin produkt själv. Antar att kunderna inte blir speciellt nöjda...

11 kommentarer:

 1. Jag upplevr att när jag tvättar vaxduk (akrylatväv) så ser det blekt ut när det är blött men så återkommer färgen när det torkar. Men så tråkigt när man gör något som SKA vara för att skydda mot väta då vill man ju att det ska vara snyggt.

  SvaraRadera
 2. Intressant! Måste genomföra ett test imorgon. Har likadan vaxduk/acrylatväv från sos fast den bruna. Har även acrylatväv från ohlssons tyger som jag kan kolla med. Har en bit landskapsacrylat från jofotex oxå som är tvättad en gång, och diskad flera gånger (hakklapp) och den har då hållt färgen. Den känns mest tygig av all acrylat jag känt på, sos kändes väldigt plastig i jämförelse med både jofotex och ohlssons. Riktig vaxduk av plast, ska inte blekas av vatten, men kan däremot blekas av sol.

  SvaraRadera
 3. Tänkte göra ett test med det lila över natten.
  Har torkat min röda testbit med hårtork nu och det har tyvärr inte återfått sin ursprungliga färg :( Liiiiite rödare kanske den har blivit, men det ser absolut inte bra ut och det är fortfarande stor skillnad om man jämför med resten av tyget. Ska bli intressant att höra resultatet av ditt test Liza! (Själv har jag bara SoS vaxduk hemma just nu)

  SvaraRadera
 4. Vad trist att det bleks så fort! Vaxduk borde ju tåla att bli våta.

  SvaraRadera
 5. Fy vad trist! Jag har vaxduk från Tygverket o Ohlssons som tål att tvättas i 40 grader utan att tappa färg. Tråkigt för den som säljer på Designtorget. Aldrig kul med missnöjda kunder :(

  SvaraRadera
 6. Men vad tråkigt.. men sadelskyddet var ju fint iallafall!

  SvaraRadera
 7. Nu har min lilla testbit torkat helt över natten och det stämmer som Strömming påpekade att den återfår sin rätta färg!
  Trist ändå att den är som fulast när den fyller sin funktion :(

  SvaraRadera
 8. Vilken tur att färgen återkom, men som sagt synd att den blir så ful när den används!
  Läckert symaskinsfodral nedan också, jag måste nog sy ett jag med! (Har inte samma vaxduk dock, =)) Tack för idén!

  SvaraRadera
 9. Hej!
  Tukikangas är precis det du trodde, alltså någon form av styvningstyg.
  Lycka till med ditt projekt!

  SvaraRadera
 10. Kanske fungerar det bättre med tyg för regnkläder?

  SvaraRadera
 11. Då lärde man sig ngt nytt idag med! Trist att den tappade färg i blött tillstånd!

  SvaraRadera