söndag 16 januari 2011

Sista..

...tröjan av de finska frottétygerna från Jny. Måste skaffa fler! Alla är så fina. Sydde ett snett sprund med knapp i halslinningen för att variera mig lite. Det blev ok. Sprundet drar sig lite, men jag tror att det inte syns när tröjan används. Valde mörkblå muddar och kantband. Denna gång glömde jag inte Rackamajablomman i sidan! (Det är så lätt hänt och jag orkar aldrig sprätta....)

Jag har börjat fundera på vårjackor till mina barn. Har fått så mycket bra inspiration av alla duktiga sömmerskor på nätet. Kommer nästan bli svårt att välja hur jackorna ska se ut. Undrar hur många de "behöver"? Två var? :)

12 kommentarer:

 1. den här tycker jag var den finaste frottétröjan, rött och blått är såå fint! jag funderar också på jackor, tycker det känns svårt att veta vilka tyger man ska ha, alltså ang foder och så. Vad ska du fodra med? fleece? eller helt tunnfodrad?!

  SvaraRadera
 2. Jättesnyggt tyg...! Vilken fantastiskt fin tröja, hoppas användaren blir nöjd!

  SvaraRadera
 3. Å - så utrolig fin! Jeg har og det stoffet i hylla mi, og nå ble jeg inspirert til å sy noe va det. Utrolig flott med blå ribb til!

  SvaraRadera
 4. Titta vad härligt!
  Vi skulle såklart ha gjort en liten gemensam beställning! Har också lite habegär...

  SvaraRadera
 5. Tack för era kommentarer. Kul att ni gillade tröjan lika mkt som jag :)

  Åsa:
  Jag fodrade med fleece förra våren och det ångrade jag ganska snabbt, för de kunde inte ha dem speciellt länge innan de började klaga att det blev för svettigt. I år ska jag köra lager på lager principen. Förmodligen blir det manchesterjackor med ett tunt foder och sedan går de ha en stickad tröja eller en fleecetröja under om det är kallt. Då kanske man kan ha jackorna på svala sommarkvällar också.

  SvaraRadera
 6. Så fin tröja! Älskar klövertyget men det är ju så dyrt :-(

  SvaraRadera
 7. Hehe, ingen fara. ;-) Maskinen finns ff kvar och jag har t o m kopierat över den till Monstret, dock ej provkör det där. Men säg till bara så kör vi. =)

  SvaraRadera
 8. Verkligen snygg tröja i fin färgkombination! Föstår om du vill ha mer av detta tyg =).

  SvaraRadera
 9. Helt grymt fin tröja!!! Me like!!!!!

  SvaraRadera
 10. Jättefin tröja! Fint med marint till!

  SvaraRadera
 11. Jättesnygg! Fint det blev med marinblått till det röda.

  SvaraRadera