söndag 21 februari 2010

Odd Molly?


Jag blev så inspirerad av min grannes snygga Odd Molly inspirerade tunika så jag var bara tvungen att försöka göra en liknande till mig själv. Köpte tyg på syfestivalen och satt halva fredagsnatten med detta lilla projekt eftersom tanken var att jag skulle ha den på lördagkvällens drinkar med gamla goda vänner. Surt nog var vi insnöade på lördag så jag kom inte ens iväg...! Kunde alltså fixa finishen idag utan kniv på strupen.

Ja, vad ska jag säga. Den blev inte exakt som jag tänkt mig, men jag är ganska nöjd i alla fall. Färgen återges bäst på bilden längst till vänster. 118,50 kr + lite tråd kostade denna klänning allt som allt (vilket är ett ganska bra pris om man jämför med Odd Mollys kläder... ;))

Nu har jag fått mersmak på att sy kläder till mig själv. Barnens garderober är ganska fulla och mina ekar. För att få en liten extra knuff har jag bestämt mig för att hoppa på Vårutmaningen!

28 kommentarer:

  1. Verkligen jättefin!!! Själv kommer jag aldrig till skott, trots att jag har en del tyg som är tänkt till kläder åt mig själv.

    SvaraRadera
  2. Snyggt! Surt att vädret satte käppar i hjulet och att det tog sån tid för er att komma hem i fredags. Men trevligt med fika!

    SvaraRadera
  3. Superfin! Grymt att göra kläder till sig själv. Jar nog ett tag kvar innan jag är där :)

    SvaraRadera
  4. Åh, den va knall fin! Kunne ønska eg klarte lage sånne til meg sjølv! laga du mønsteret sjølv?

    SvaraRadera
  5. Wow! That is so cool. I have been thinking about sewing something like that too. Awesome colour and goes very well to you :)

    SvaraRadera
  6. Yes, va fin klänningen blev. Kul att du också är med i vårutmaningen.

    SvaraRadera
  7. Men så snygg, har en OM velourtunika som jag funderat på att kopiera, men min hade nog aldrig blivit så snygg som din, gillar verkligen ryggen! Jag vill också sy mer till mig själv, men det blir så dyrt med tyg, men du verkar ha kommit undan billigt! Du e så duktig!

    SvaraRadera
  8. Jättesnyggt!! du är verkligen skicklig, och sen förståss, allt klär en skönhet!

    SvaraRadera
  9. Superfin! Borde också sy något till mig själv, har bara inte bestämt mig för vad än, men en tunika/klänning har man ju alltid nytta av.

    SvaraRadera
  10. Kanona Snygga, får man lägga in en beställning kram Lotta

    SvaraRadera
  11. Definitivt Odd Molly över den. Älskar detta märke men är för fattig för att kunna köpa dem. Du har lyckats skiiiiiiiiiitbra. Avis!

    SvaraRadera
  12. Åh, så fin den er!! Og gøy å se bilde av deg:)

    SvaraRadera
  13. Du är GRYM Benglan!!!! Kvalar in bland de snyggaste vuxenkläderna jag sett här på bloggarna!!! Bra jobbat!!! Förstår inte riktigt hur du klurade ut hur allt skulle göras eller hur du lyckades få till mönstret så himla bra! Sånna här kan du sälja dyrt :-)

    SvaraRadera
  14. WOW den blev ju SUPERSNYGG!!!

    Vad kul att du vill hänga med på vårutmaningen:) Det är kul att sy till sig själv men man tar sällan sig tid till att göra det så det, men kanske blir det lite ändring på det nu :)
    Jag lägger till dig på listan och LYCKA TILL !

    SvaraRadera
  15. Supersnygg! Jag har också spanat lite på Oddmollykläderna för att sy till mig själv men inte kommit till skott än. Kul att du också är med i Vårutmaningen.

    SvaraRadera
  16. Alla:
    Tack för kommentarerna. Vad kul att ni gillade klänningen :)
    Det var inte alls svårt att göra den. Och om jag klarar detta gör ni det också!(Jag är långt ifrån ett proffs. Testar lite bara (och sprättar ibland...)) Mönstret är ett vanligt tunikamönster som jag lånade av min granne. Jag förlängde det ca 15 cm eftersom det skulle vara en klänning. Volangerna är ca 12 cm breda remsor som är ca 1,5 gånger längre än omkretsen vid ärm och fåll. Jag rynkade ihop dem och sydde fast. I ryggen har jag 3 remsor ca 10 cm lång resår som jag drog fullt ut när jag sydde fast dem. I halsen kan man ju göra lite som man vill. Jag vågade inte klippa sprund, som min granne gjorde (var rädd för att förstöra klänningen) så jag gjorde lite krås och kantade halsen som vanligt..
    Nu ser jag fram emot att se lite "Odd-Mollyklänningar" på era bloggar! :)

    SvaraRadera
  17. Oioi- nydelig! Stilig, tøff og søt. Likte veldig godt strikkene i ryggen. Denne våren skal jeg også sy noe til meg selv. Samler mot og inspirasjon. Odd Molly er en god referanse / inspirasjon.

    SvaraRadera
  18. Jättefin! Du hade gjort succé!

    SvaraRadera
  19. ohh, sjukt snygg. Sitter som en smäck också!

    SvaraRadera
  20. sy snygg den där ryggen var!, ja hela tunikan, förstås

    SvaraRadera
  21. Verkligen snygg klänningsmodell! Välkommen till vårutmaningen där jag också är med. Håller på med första projektet just nu.

    SvaraRadera
  22. Jättesnygg och inspirerande att se/läsa hur du har gjort.

    SvaraRadera
  23. Shit vilken snygg!!! Den var verkligen helt grym! Så himla inspirerande att ge mig på något "vuxet"...

    SvaraRadera