måndag 16 augusti 2010

Munkjacka

Sent igår kväll testade jag att sy en munkjacka som finns i Ottobres senaste nummer (16 Naali). Ändrade bara fickorna. Detta är storlek 98, men den satt bäst på lillasyster som har storlek 110/116 (!) Den blev inte alls som jag tänkt mig :( Alldeles för bred och ganska kort (tror jag lade till ngn cm på längden för den såg redan kort ut när jag klippt ut mönsterdelarna). Ibland blir jag så less på Ottobres mönster för det är inte första gången detta händer. Gillar däremot deras Creative Workshop tröjor. De sitter kanonbra och man kan utgå från de mönstren när man gör klänningar, t-shirts osv sov. Det brukar jag göra.

Tygerna till munkjackan kommer från Myllymuksut.

5 kommentarer:

 1. Hei,
  så masse fint du har laget siden sist jeg var innom!

  Syns denne hettejakka ble kul, enig i at Ottobre mønstrene er litt merkelige noen ganger!

  SvaraRadera
 2. Oj, jag som planerat att sy denna till sonen som i dagsläget har stlk 92. Det blir väl att som vanligt knåpa ihop något eget mönster men stjäla lite idéer. Måttade dock på t-shirtarna i samma nummer och de verkar inte vara så stora (hoppas) för jag har klippt till 3 st. ;-)

  SvaraRadera
 3. Oj så synd, för den är ju verkligen supersnygg. Och fickorna är ju jättecoola:)

  SvaraRadera
 4. Hej! Vilken fin blogg du har! Just nu har jag en tävling på min blogg där du kan vinna en valfri Lunafigur. Kolla in om du har lust!
  Kram Malin

  SvaraRadera
 5. Jättefin tröja, jag gillar kombinationen av färger! Det är så trist med Ottobres mönster, de ser så fina ut men passformen är ofta knasig - korta och breda modeller!

  SvaraRadera