fredag 19 november 2010

Lapptäcke

Jag fick plötsligt ett jätteryck och var bara tvungen att sy ett lapptäcke. Började med det så fort tjejerna somnat i soffan till Idol :) Vet egentligen inte alls vad jag ska ha det till och trodde jag hade blivit helt avskräckt efter detta projekt, men så bara måste jag göra ett. Detta är dock lite behändigare storlek och mycket färre antal rutor :)

Jag kan ibland tycka att det är en konst att göra lapptäcken. Tygerna må vara hur fina som helst var för sig, men när man sätter ihop dem kan det floppa helt. Beställde ett av Florin när lillebror var nyfödd och jag bara älskar det täcket. Hon har verkligen ett speciellt öga för färg.

Bakom mitt täcke fanns inte någon jättetanke precis. Tog bara sådana tyger jag tyckte var schyssta ihop. Ibland måste man få leva ut sina lustar... :)

8 kommentarer:

 1. Vilket fint! Vet precis vad du menar med att det kan bli total flopp när man lägger ut de fina bitarna tillsammans och inser att det bara blir feeeel...
  Tack för den fina komplimangen! För mig är det otroligt viktigt att få rätt känsla och det handlar mycket om att få en helhet ssom känns bra för ögat. Inte alltid så lätt när man blandar färger och mönster.

  Jag ska maila dig nån dag ang florins framtid, jag hå¨ller tummarna för ditt intresse!

  SvaraRadera
 2. Så fint, kul att känna igen tygbitarna.

  SvaraRadera
 3. Sikke et fantastisk lappetæppe! Dejlige farver :) Det brune og det grønne stof med kløvere - er det nyt eller vintage? Og hvor er det købt, hvis det er nyt?

  Kh. Mirjam

  SvaraRadera
 4. Jag håller med. Göra lapptäcken är starkt beroendeframkallande och en stor njutning för en färgnörd.

  SvaraRadera
 5. Ljuvligt! Jag håller med om att det kan vara riktigt svårt att kombinera alla fina retro tyger i ett lapptäcke, man vill ju ha med alla favoriter :-)

  SvaraRadera
 6. Mirjam THeresa:

  Det bruna och gröna klövertyget är dessvärre vintagetyger..

  SvaraRadera
 7. Vilket fint täcke med så många fina tyger! Håller också på och samlar retrotyger till ett täcke jag tänkt att sy. Får se när det blir av.

  SvaraRadera