söndag 14 november 2010

Mysdress


Min stora tjej har länge önskat sig en mysdress. Köpte lilagrå velour och matchande mudd på syfestivalen för detta ändamål. Den fägen är väldigt fin på henne och så tänkte jag att intrycket skulle bli mindre barnsligt med sådana färger. Har länge funderat på hur denna mysdress egentligen ska se ut. Hittade en Odd Molly dress på nätet som jag först tänkte kopiera, men igår kväll tänkte jag att den kanske bara ska bli så enkel som möjligt. I denna tappning kanske det blev en "hemmadress". Ska nog fixa till den lite mer i alla fall så att hon kan ha den i skolan som hon vill. Med tanke på att dessa numera finns kanske denna inte är så dum i alla fall.

Jag utgick från ett heldressmönster i senaste Ottbre i storlek 116 och förlängde ben , kropp och ärmar till strl 128. Gjorde ingenting med bredden eftersom jag ville att den skulle vara smal i passformen.

4 kommentarer:

  1. Ser hur mysig ut som helst!!

    SvaraRadera
  2. Superfin! Coolt att hon ville ha en heldress, min femåring hade vägrat :-D Men han är rätt omöjlig när det gäller kläder.

    SvaraRadera
  3. Heldress vet inte mina vad det är för något. Så coolt! Tack för fina ord hos mig. Jag skulle finna mig väldigt bra hemma hos er också. Jag älskar hur du blandar mönster utan att det ser plottrigt ut. Kram

    SvaraRadera