måndag 8 november 2010

Läskiga drakar

Jag var på syfestivalen i fredags. Det var lika skoj som alltid trots att jag var ganska återhållsam med nya tyginköp. Skåpen är proppfulla här hemma och jag har bestämt att i första hand göra lite plats i dem...

Hade dock bestämt redan innan att jag skulle ha någon meter av de bruna drakarna och snurriga sniglar i färgställningen gul/brun/turkos (fantastiska färger ihop!). Köpte också turkos mudd som matchade båda tygerna helt perfekt. Sedan fick de bli gula, chokladbruna och duvblå plastknappar från babythings och en tång. Har aldrig provat plastknappar förut för att jag varit rädd att det ska bli ett för "plastigt" intryck, men de kommer att bli riktigt fina detaljer har jag på känn :)Sydde först en lite lösare mjukisbralla till lillebror. -"Nej de är läskiga", sa han när han såg tyget , men när byxan var färdig verkade det som om han inte tyckte de var speciellt farliga.

Ritade av en bralla vi har som sitter bra. Inga konstigheter alls med denna egentligen och det gick nästan rekordsnabbt att sy den. Jag fuskade lite när jag sydde dekorationssömmen eftersom jag inte har en maskin som gör sådana sömmar. Overlockade ihop grensömmen ava mot ava och så sydde jag ner den med brun tråd på min vanliga maskin. Kanonfint resultat och fin detalj.

Det är svårt att ta bild på min lilla modell numera... :)

5 kommentarer:

 1. Åh, så fina! Vad fint det blev med turkos dekorsöm och mudd.

  Tur att jag inte tittat in här innan jag skickade iväg min beställning till Snok, för då hade det nog blivit lite drakar också. Nu blev det snurriga sniglar i båda färgställningar. ;-)

  SvaraRadera
 2. Åh superfina! Snyggt att overlocka så... synd bara att jag knappt klarar av att byta tråd i min overlock:S

  En kompis son fick ett par kalsonger som hans mamma sytt i draktyget. Men han var rädd i början, haha han var rädd att draken skulle bita honom i snoppen:) Inte lätt att vara dryga två år. Men nu är han övertygad om att drakarna är snälla. Jag ritar bara drakar som inte bits och det godaste de vet är grönsaker...

  SvaraRadera
 3. superfina =) och smart drag med omvänd overlock...

  SvaraRadera
 4. Men har inte du en Évolve? Med en genomskinlig pressarfot syr man lätt från baksidan med täcksömmen.

  Fina blev de i vilket fall. Och vilken tur att han morskade på sig så han kan ha dem!

  SvaraRadera
 5. Hello:
  Jag tycker att det blir så knöligt att få till en omvänd trippelsöm på ett sådant ställe. I nederkant på tröjor brukar jag göra det ibland och det blir bra resultat, men jag får inte till det riktgit när så mkt tyg ska knölas igenom maskinen.. Brukar du göra så?

  SvaraRadera