söndag 21 mars 2010

Test


Föll för detta härliga prickiga tyg i MG-tygers monter på syfestivalen. Tänkte redan då att det skulle vara snyggt ihop med svart. Testade kantning i sömmarna mellan fram/bakstycke och ärmar och det blev inte riktigt som jag tänkt mig. Som ni säkert ser på bilden drar sig tyget väldigt mkt där. Tror att kantbandet är alldeles för tjockt jämfört med tygets tjocklek. Skulle säkert också vara snyggare om man gjorde en tröja med raglanskärning och riktiga paspoaler (och inte bandkanting som jag gjort...). Hur syr man paspoaler egentligen? Skulle vilja testa men jag vet inte hur man gör. Ngn som vet?

7 kommentarer:

 1. jag hittade en tut här om dagen http://lillagryn.blogspot.com/2009/01/hur-jag-gjorde-passpoal.html

  SvaraRadera
 2. Hejsan vännen! Du har precis fått tut:en som jag tänkte ge dig :-) :-). Det verkar inte så svårt även om jag aldrig prövat!!!!

  Kepsen nedan blev jättefin även om den var lite stor. Mössfreak som jag är skulle jag kunna tänka mig en sån själv :-). Tyget är underbart!!!!

  SvaraRadera
 3. Antingen gör man egna (med eller utan en tråd innanför) eller så köper man färdiga passpoalband och syr in.
  Lycka till!

  SvaraRadera
 4. Jag tycker att det är coolt att du vågade pröva ändå! Tröjan är jättegullig trots "dragningen".

  SvaraRadera
 5. Snygg!!! Se ovan ang länk :-).

  SvaraRadera
 6. Svejs!!! Ja, Vingamodellen har rynk i ärmarna som jag gör som långa "remsor" snedställda mot raglanskärningen. Lycka till med modellen och hör av dig om det är nåt!

  SvaraRadera
 7. Söt, och byxorna är helt underbara. Hur får du till pressvecket, syr du längs med "vecket" eller hur man nu säger? Syr du ända upp isåna fall? Jättefina...

  SvaraRadera