måndag 8 mars 2010

Vårjacka nr 1

Äntligen har jag färdigställt mitt livs första jacka! Har blivit så inspirerad av alla fina jackor på olika bloggar och tänkte att jag skulle försöka mig på att göra vårjackor till tjejerna. Köpte tyg på syfestivalen och har funderat lite på vilken modell och vilka detaljer jag skulle göra. Denna röda är till lillasyster. Tack och lov valde de varsitt tyg! (annars skulle det blivit lite problem...)

Ursprungsmönstret kommer från Elsebeth Gynthers bok. Har ändrat det lite grann. Tänkte först göra huva för att det är så fint, men ändrade mig eftersom det är lite opraktiskt. Inte för att detta är en "trädklättrarjacka" direkt, men vill minimera risken för strypning.

Jackan är fodrad med brun fleece och har dolda bruna muddar i ärmarna. Gjorde en applikation i form av ett träd på ryggen för lite piffning. Jackan sitter superbra på lillasyster. Kunde kanske ha varit en aningens större, men den är inte för liten. Lägger upp lite livebilder när jag har hunnit färdigt med den andra jackan, som blir lila.

Detaljbild på dold mudd

14 kommentarer:

 1. Oj så jättefin! Vilket fint jobb du gjort. Härliga färger och snygg applikation.

  SvaraRadera
 2. Hvor er den blevet fin - jeg glæder mig til actionpics...:-)

  kh
  Trine

  SvaraRadera
 3. Superfräsig. Gillar färgkontrasten rött och oranget. Just jackor är något som jag fantiserar om att sy men drar mig för just eftersom det verkar ta sån tid.

  SvaraRadera
 4. Aha, här har vi resultatet av tygerna du visade tidigare! Kanonfint och perfekt med dold mudd!

  SvaraRadera
 5. Fantastiskt fin! Snyggt med de ”dolda” muddarna och fina knappar som detaljer. Färgerna ska vi bara inte tala om! Läcker var ordet.

  SvaraRadera
 6. Nämen mamma mia, milda matilda, herre jistanes, min je!!!!! :-) :-) :-) Herreguuuuuuuuud så fin!!!!!!! Helt, helt, helt i min smak och alldeles underbar!!! Tänk vad du skapat fint när jag varit blogg-borta. Och tänk så underbara miner när folk kommer att se lillasyster på stan i denna! Så orginell! Så fin. Så one of a kind! Mållös.... :-)

  SvaraRadera
 7. Jättefin och jag gillar färgerna. Smart med muddarna. Håller med om att det var bra att skippa huvan. Ser fram emot att se den lila jackan också.

  SvaraRadera
 8. Väldigt fint och redigt, med foder, dolda muddar och allt. Bäst gillar jag nog fickorna med knappar. Lyllost liten!

  SvaraRadera
 9. Gud vad snygg! Och så häftigt med de dolda muddarna. OTroligt inspirerande...när ska jag hinna sy nåt sånt? ;-)

  Kram Thea (kokalal)

  SvaraRadera
 10. Kanon snygg, Den tror jag skulle sälja...

  jag har ett jätte problem min tjej vill ha en rosa kläning i tyl och gliter.. Det verkar inte finnas är de någon som har tips!!

  SvaraRadera
 11. Jackan blev verkligen fin!

  /Eva-Lina

  SvaraRadera
 12. Men oj oj oj, så fantastisk fin jakke!! Helt herlig:)

  SvaraRadera