lördag 11 september 2010

Egen äppeljuice.

Vi har enormt mycket äpplen. Tidigare år har vi plockat in det vi behöver och kört resten till tippen. Känns som ett väldigt slöseri. Nu har min man tillverkat en äppelpress som vi testat. Den funkar helt fantastiskt bra och på förmiddagen har vi roat oss med att pressa egen juice. Snacka om närproducerat...
Har klippt in en liten bildserie ovan hur äppeljuicetillverkningen gick till. Som ni ser på näst sista bilden är det ett rejält flöde och vi har redan fyllt 4 st 5-liters dunkar som vi frusit in. Detta var ett roligt jobb som engagerade hela familjen. Och som kronan på verket blev detta helt klart den godaste äppeljuicen jag någonsin druckit!

7 kommentarer:

 1. Kul!
  Fyndig man du har...
  Själv kokar jag äpplemos av mina äpplen.

  SvaraRadera
 2. Åh så gott! Äppeljuice är en favorit :-)

  SvaraRadera
 3. Vilken bra idé. Två frågor bara: Vad är det ni mosar äpplena med på den översta bilden till höger? Använder ni bara helt felfria äpplen eller fungerar det med stötta också?

  SvaraRadera
 4. Vad är det för fullt ni har använt? Funkar pressen fortfarande?

  SvaraRadera
 5. Den där pressen har modifierats många gånger om. Numera har vi en annan variant, men den där funkade också väldigt bra.

  SvaraRadera
 6. Elin, ser att din kommentar är några år gammal... Men stötta äpplen funkar utmärkt! På bilden mosade vi äpplena med en borrmaskin som hade en hemmagjord borr. Numera använder vi en kompostkvarn som vi hittade billigt på loppisar.

  SvaraRadera
 7. Elin, ser att din kommentar är några år gammal... Men stötta äpplen funkar utmärkt! På bilden mosade vi äpplena med en borrmaskin som hade en hemmagjord borr. Numera använder vi en kompostkvarn som vi hittade billigt på loppisar.

  SvaraRadera