onsdag 22 september 2010

Rutor


Jag har så många projekt på gång parallellt just nu så det känns som om det inte blir någonting av någonting.. (ngn som känner igen sig? :))

Ända sedan jag såg denna har jag velat virka ngt med mormorsrutor till mig själv. Har inte virkat speciallt mkt i mitt liv, men när man får kläm på hur man gör är det verkligen roligt och dessutom lite mer socialt än att sy. Har några ideér om vad det ska bli av dessa rutor. Fortsättning följer...

7 kommentarer:

 1. JAAAG känner igen mig!!! :-) Väldans mycket faktiskt. Lätt hänt att det blir så...

  Vad spännande med ditt virk-projekt!! Tyckte också att mormorsrutströjan var urcool. Ser jättemycket fram emot ditt alster! :-) Själv kan jag inte virka alls. Har försökt. Alla säger att det är så "lätt". Fast jag klarar det inte alls!

  Ha det gott med alla dina projekt!!

  SvaraRadera
 2. Å vad fint! Jag är såååå imapde av alla som kan sticka och virka. Jag testade nån gång på mellanstadiet men var för otålig. Samtidigt så gillar jag den sociala biten som du nämner.

  Vad det ska bli...hmmm. Jag tänkte ju genast barnfilt, men dina små börjar ju bli ör stora. Och ett överkasst kanske är att ta i lite? Även om man tänker växasäng?

  SvaraRadera
 3. Snyggt! Virka är ju så kul! Fast man måste som sagt vara väldigt tålmodig. När man äntligen gjort klart alla bitar så ska de sys ihop. Och när de äntligen sytts ihop ska man fästa alla trådar. DET är en svår prövning. Jag har ett liknande UFO som det är tänkt att det ska bli en sjal av. Den blir nog klar någon gång innan 2014. Om jag skyndar mig.

  SvaraRadera
 4. Det kommer bli helläckert! Och mitt tips för att slippa fästa så många trådar är att virka ihop rutorna och då virka in fästtråden från rutan. Med lite tankemöda kan man då sluta med en enda (1) tråd att fästa! Det förutsätter då att man också virkar nån typ av kant runtom. Och att det är en filt, förstås... Till en tröja kanske man skulle kunna få ner det till tre trådar i alla fall - en i varje ärm och en i nederkant/framkant!

  SvaraRadera
 5. känner också igen mej... känns som att jag börjar på massor och avslutar för lite! Tycker du ska göra en kjol, vore jättecoolt :-)

  SvaraRadera
 6. Hönapöna: Du har rätt! Det ska bli en kjol :)

  SvaraRadera
 7. oooooo ja!! Känner igen mig. Blir tokig på alla tyger former färger som snurrar i min skalle för jämnan, känns som om jag är på fyllan...

  SvaraRadera