söndag 5 september 2010

Kreativ söndag.


Barnen pysslar i sitt lekrum, S fixar i garaget och jag målar golv (!) Har tagit mig an alla golv på hela undervåningen. När vi flyttade till detta renoveringsobjekt till hus började vi med att riva ut alla gamla plast- och linoleummattor och under fanns fantastiskt fina trägolv. Dock helt obehandlade och vi tänkte att de får vara så så länge och att det i alla fall är schysstare än plast.
Övervåningens golv målade vi samtidigt som allt annat där uppe renoverades och eftersom endast ett rum på undervåningen är färdigt och de övriga inte kommer fixas under överskådlig framtid är golven alltså fortfarande likadana som för fyra år sedan, med den stora skillnaden att de numera också är fruktansvärt smutsiga...(det är omöjligt att hålla helt obehandlade trägolv rena och snygga..).

Jag har märkt att jag gillar att måla. Anledningen är nog att det blir snabba schyssta resultat :).. och så hinner man tänka mycket medan man håller på. Nu är båda hallarna klara och köket är grundat och målat en gång med den ljusare färgen. Det ska bli rutigt i ljusblått och blå/grått. Var tvungen att klippa in kökslampan i bilden pga den näst intill perfekta matchningen med den ljusa golvfärgen :)
Lägger upp före- och efterbilder när allt är färdigt. Det kommer bli grymt! Jag är helt exalterad över den enorma förändringen och då är det inte ens halvfärdigt ännu...


De små papperslapparna ovan har jag klippt ur Stoff & Stils katalog. Ska sy ett lapptäcke till vår dubbelsäng och har försökt välja vilka tyger som ska få vara med. Det finns så många fina i höst tycker jag och det var faktiskt riktigt svårt att välja. Tillslut fick det i alla fall bli tyger i lila och gröna nyanser. Tänkte ha dubbelt så många lila som gröna rutor ungefär. Skickade precis iväg beställningen och nu längtar jag redan efter att få sätta igång! Tänk att man kan bli så glad av lite tyg...

Detta är egentligen en syblogg, men jag fick för mig att ovanstående inlägg platsar i alla fall... :) Ha en skön söndag!

6 kommentarer:

 1. Jag har länge velat måla golven men känner att det är ett väldigt stort project så det har ännu inte blivit av.
  Smart sätt att välja ut tyger till lapptäcke skall bli kul att få se slutresultatet av både kök och lapptäcke.

  Ha en bra söndag
  Mia

  SvaraRadera
 2. Å vad snyggt det blir då!

  SvaraRadera
 3. Åh, jag vill också ha rutigt köksgolv. Det är så snyggt! Men jag får nog nöja mig med hallgolvet :( Ser fram emot att se hur ditt golv blir!

  SvaraRadera
 4. Gleder meg allerede til å se mer! Herlig tapet, og så fint med nymalte gulv:)

  SvaraRadera
 5. Vilken energi! Snyggt med PH-lampan där i köket. Matchigt värre.
  Håller med om S&S-klatalogen. Mycket fint och svårt att välja. JAg satt faktiskt också med en massa urklippta blitar och lade pussel! Fast med fleece.

  SvaraRadera
 6. Jag gillar verkligen ditt målade golv. Vi har också hittat plankgolv (undergolv) på nedervåningen, som vi tänker måla. Snart! Vilken färg och kulör har du använt? Det finns ju många nyanser av ljusgrått...

  SvaraRadera