torsdag 28 oktober 2010

Fleecebrallor

Lillebror behövde ett par lite varmare brallor att ha under sina utebyxor. Han har tidigare använt ett par fleecebyxor i cerise som han ärvt av sina systrar, men nu när de börjar bli lite för små tänkte jag att han kunde få ett par likadana, men i lite grabbigare stuk :)
Det blev lite av "vad tygskåpet har att erbjuda". Fleece i mörkt marinblå, lite grövre mudd i brunt och till det lite orange för att pigga upp brallan. Snörstopparna snodde jag från min förlaga.På detaljbilden kanske man kan se att jag försökt mig på passpoaler på fickans kant? Det blev förvånansvärt bra för att vara första försöket någonsin. En schysst detalj.

Jag blev ganska nöjd med denna bralla. Den ser lite proffsig ut :)

15 kommentarer:

 1. Tjusigt och välarbetat! Vad är det för öljetter du satt i? Sitter dom kvar utan att tyget trasas sönder?

  SvaraRadera
 2. Nilla: Tack :)
  Jag köpte ett 40-pack öljetter från Bibbi. 5mm tror jag att de är. Man kan trycka i dem med prymtången (som du måste skaffa om du inte redan har en! Fantastiskt hjälpmedel). Sitter kanonbra fast och tyget trasas inte sönder. Nu är ju sådana öljetter inte lika hårt utsatta som tryckknappar. Man måste ju inte alls dra i dem på samma sätt så att jag tror att de kommer att funka bra.

  SvaraRadera
 3. riktigt snygga. gillar verkligen fickorna.

  SvaraRadera
 4. De är supersnygga! Detaljerna lyfter verkligen fleecebrallorna och gör det till ett snyggt plagg!!

  SvaraRadera
 5. Enig: de ser helt proffe ut! SÅ flotte - herlige detaljer!

  SvaraRadera
 6. Snygga! Påminner om köpebyxor från något danskt märke. Jag brukar förstärka under min öljetter, ett litet tips, för mina öljetter bruka lossna annars.

  SvaraRadera
 7. Tack för era kommentarer. Vad glad jag blir :)

  Skapat av mig: Min förlaga i cerise är ett par fleecebyxor från danska Småfolk, så du har helt rätt :)

  SvaraRadera
 8. Super snygga.
  Kul med alla detaljer, ser väldigt proffsigt ut.

  SvaraRadera
 9. Aha, kanske öljetter och knytband blir den nya trenden i sybloggsvärlden då. ;) Låter intressant att prova, fast just nu har jag femtioelva andra järn i elden att ta itu med.
  Prymtången har jag! Fantastisk, japp!

  SvaraRadera
 10. Riktigt fina! För mig är fleecebrallor rätt trista saker. Som ett nödvändigt ont under overallen. Men de här var fantastiskt snygga. Kul med alla detaljer. Hur mycket rörelsevidd har du till dem? Har du resår också, eller bara snörning?

  SvaraRadera
 11. Förresten, jag glömde ju säga att tröjan är så fin också! :-)

  SvaraRadera
 12. Tack för alla kommentarer. Vad roligt att ni också gillade byxorna lika mkt som jag.

  Thea: Det är ganska bra rörelsevidd i brallan. Det går bra att ha mjukisbrallor under utan att det blir knöligt. Muddarna är också tilltagna så att de lätt går att dra äver vinterstövlarna om man vill det.
  Jag har både 20 mm bred resår och snörning. Snörningen är egentligen bara för syns skull :)

  Dessvärre är inte tröjan "egen", men åh vad jag önskar att sådana tyger fanns att köpa. Småmönstrat med hjärtan och brunt på beige, mörkturkos på ljusturkos osv osv. Måste kanske börja trycka själv ;)

  SvaraRadera
 13. Coola byxor! Gillar verkligen färgkombon!

  SvaraRadera